ΤΟΠΙΚΑ

Εκθεση και πορεία κλασικών οχημάτων

εκθεση-και-πορεία-κλασικών-οχημάτων-866179

Ξεχωριστή εμπειρία θα ζήσουν οι φίλοι της κλασικής αυτοκίνησης στον Βόλο το ερχόμενο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, αφού δεκάδες κλασικά οχήματα συμμετέχουν σε μια πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «Distinguished Gentleman’s Drive», τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική εκδήλωση που γίνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο, με ιδιοκτήτες κλασικών και vintage αυτοκινήτων, κάνοντας την καρδιά της κλασικής αυτοκίνησης να χτυπά δυνατά από τη θεσσαλική πόλη.

Οι εκδηλώσεις είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της νέας Λέσχης Κλασικών Οχημάτων με την ονομασία «Φ.Ι.Ο.-Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» (με έδρα τον Βόλο) που συστήνεται στο κοινό του Βόλου και πραγματοποιεί την πρώτη της δράση και του πολυβραβευμένου Δευτεροβάθμιου Οργανισμού «Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-Ελλάδα, με τον παγκόσμιο θεσμό Distinguished Gentlemans Drive (Έδρα Αυστραλία) , που για το Βόλο εκπροσωπείται από τον Δημήτρη Κογκέλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λέσχη Φ.Ι.Ο. αποτελεί τη μετεξέλιξη της ιστορικής και σπουδαίας Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου –ΛΕ.Κ.Ο.Β., με όλα τα ιστορικά της στελέχη να συμμετέχουν στο νέο Φορέα.

O σκοπός της εκδήλωσης είναι ιερός και αφορά την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού πάνω στους κινδύνους για τη ζωή, που προέρχονται από την καθυστερημένη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη, καθώς επίσης και σε θέματα ψυχικής υγείας των ανδρών.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης των κλασσικών οχημάτων, που είναι ευκαιρία να τα θαυμάσουν όλοι, θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια, θα προβληθούν σχετικά βίντεο και θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη από εξειδικευμένους επιστήμονες , με σκοπό να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Ομιλία θα πραγματοποιηθεί από τον χειρούργο- ουρολόγο/ ανδρολόγο MD, FEBU, PhD Κωνσταντίνο Ευσταθίου, διδάκτορα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και Ουρολογικού Τμήματος ΆΝΑΣΣΑ.

Η συμμετοχή του κοινού στις διήμερες εκδηλώσεις θα είναι εντελώς δωρεάν.

Παράλληλα θα συγκεντρωθούν χρήματα, που θα διατεθούν στον παγκόσμιο φορέα DGR για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας στο πεδίο αυτό.

Το κλασικό όχημα στην υπηρεσία της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας

Για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού χρησιμοποιούνται τα κλασικά οχήματα, που έχουν εκατομμύρια φίλους σε παγκόσμιο επίπεδο και τις διοργανώσεις τους παρακολουθούν πολίτες από όλες τις χώρες του πλανήτη, για να μεταδοθούν μηνύματα δημόσιας υγείας και πρόληψης σοβαρών ασθενειών, όπως θα συμβεί στην εκδήλωση του Βόλου, που είναι πρωτοπόρα και καινοτόμα και αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας συντονισμένης κίνησης για την υγεία του ανθρώπου.

Καρκίνος, μια μεγάλη μάστιγα της σύγχρονης εποχής

Εχει μεγάλη σημασία, ειδικά οι άντρες, άνω των 50 (και άνω τον 40 σε περίπτωση οικογενειακού ιστορικού, καθώς έχουν δυο φορές περισσότερες πιθανότητες για την εμφάνιση καρκίνου προστάτη), να κάνουν κάθε χρόνο τον προληπτικό έλεγχό τους, γιατί πολύ συχνά ο καρκίνος του προστάτη δεν δίνει κανένα σύμπτωμα στα αρχικά στάδιά του, όταν μπορεί να είναι πλήρως ιάσιμος.
Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άντρες και η δεύτερη σε συχνότητα αιτία
θανάτου από καρκίνο μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Όπως επισημαίνεται στη σελίδα του DGR Hellas «παγκοσμίως, ο καρκίνος του προστάτη είναι ο δεύτερος πιο συχνός καρκίνος στους άνδρες – με 1,4 εκατομμύρια άνδρες να διαγιγνώσκονται με τη νόσο κάθε χρόνο.

Για δύο μέρες έκθεση κλασικών οχημάτων στο Βόλο

Οι εκδηλώσεις στο Βόλο θα εξελιχθούν για δύο συνεχόμενες μέρες, το Σάββατο 24 (18.00 -23.00) και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου (10.00-12.30 το μεσημέρι), στον χώρο του Πανεπιστημίου Βόλου – παραλία, όπου δεκάδες «δεσποινίδες» ηλικίας πολλών δεκαετιών, θα παραταχθούν μπροστά στο κτίριο «Παπαστράτος», στην έκθεση κλασικών αυτοκινήτων, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τον Καρκίνο του Προστάτη και την Ψυχική Υγεία των ανδρών, αλλά και τη στήριξη της παγκόσμιας έρευνας για το θέμα αυτό, με on line μικρές ή μεγαλύτερες δωρεές.

Ετσι οι φίλοι της κλασικής αυτοκίνησης, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα πανέμορφα κλασικά οχήματα παλαιότερων εποχών, μελών της Λέσχης Φ.Ι.Ο., αλλά και συλλεκτών άλλων περιοχών , που προσκλήθηκαν για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, τόσο το Σάββατο 24 ,όσο και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί και οχηματοδρομία στον αστικό ιστό της πόλης του Βόλου.

Η μεγάλη προσφορά της Λέσχης του Βόλου στην κλασική αυτοκίνηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βόλος, μέσα από τη ΛΕΚΟΒ, έχει διαδραματίσει, τα περασμένα χρόνια, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της κλασσικής αυτοκίνησης στην Ελλάδα, αφού διοργάνωσε εμβληματικές εκδηλώσεις, ανήκε στην ΕΟ-ΦΙΛΠΑ και συνεργάστηκε με πολλές άλλες Λέσχες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο πρόεδρος της Φ.Ι.Ο. Κώστας Καρακατσάνης δήλωσε ότι: «Η νέα Λέσχη Φ.Ι.Ο. με έδρα τον Βόλο (Πανθεσσαλικό Στάδιο), αποτελεί την μετεξέλιξη και την ενδυνάμωση της πρώην ΛΕΚΟΒ, συγκέντρωσε όλα τα παλαιά Μέλη και προγραμματίζει δράσεις που δίνουν αναπτυξιακό χαρακτήρα στις διοργανώσεις με κλασσικά οχήματα, αφού αυτά αποτελούν ένα δυνατό εργαλείο προβολής ενός προορισμού, για τον πολιτισμό του, την ιστορία του, τα τοπικά του προϊόντα, τη γαστρονομία, το φυσικό περιβάλλον και τις διαδρομές του, αλλά και μέσο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Με τις πρωτοβουλίες της η Φ.Ι.Ο., μπορεί να συμβάλλει στη διάσωση των κλασσικών οχημάτων, που αποτελούν την ιστορία της τεχνολογίας και της εξέλιξης στη μετακίνηση του ανθρώπου, αλλά και να διαμορφώσει με τις παρεμβάσεις της ένα υγιές πεδίο στο χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης στην Ελλάδα».

Για συμμετοχές πληρωμάτων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Κ. Καρακατσάνη τηλ. 6944-887441.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου