Δικαιώθηκε τρία χρόνια μετά…

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-20, 09:35:02
Η υπόθεση απασχόλησε τον Απρίλιο του 2019. Από τότε μέχρι χθες, που κρίθηκε αθώος και με τη βούλα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο νεαρός Βέλγος δεινοπάθησε για να αποδείξει ότι δεν είναι κατάσκοπος και πως όλα οφείλονται σε παρεξήγηση
Δικαιώθηκε τρία χρόνια μετά…

Χρειάστηκε να περάσουν τρία ολόκληρα χρόνια για να λάβει αίσιο τέλος η δικαστική περιπέτεια που βίωσε 25χρονος Βέλγος στον Βόλο, καθώς από περιπατητής στο Πλιασίδι κατέληξε να καθίσει στο εδώλιο ως κατηγορούμενος για κατασκοπεία.

Η υπόθεση απασχόλησε τον Απρίλιο του 2019. Από τότε μέχρι χθες που κρίθηκε αθώος και με τη βούλα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο νεαρός Βέλγος δεινοπάθησε για να αποδείξει ότι δεν είναι κατάσκοπος και ότι όλα οφείλονται σε μία παρεξήγηση.

Είχε συλληφθεί στις 17 Απριλίου του 2019 με την κατηγορία ότι φωτογράφιζε τις εγκαταστάσεις ραντάρ της πολεμικής αεροπορίας στο Πλιασίδι και κατηγορήθηκε για κατασκοπεία και διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βαθμό πλημμελήματος. Το θέμα απασχόλησε και εφημερίδες του Βελγίου, ενώ στον νεαρό απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκριση.

Παράλληλα ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για προκαταρκτική, προκειμένου να διερευνηθεί αν ο νεαρός περιπατητής, φωτογράφισε τη στρατιωτική εγκατάσταση και για ποιον λόγο.

Σημειώνεται πως ο νεαρός άνδρας υποστήριξε εξαρχής ότι είχε βγει βόλτα και φωτογράφιζε διάφορα τοπία. Φέρεται όμως ότι είχε παραβιάσει την περίμετρο της περίφραξης στη Μονάδα Επιτήρησης στο Πλιασίδι Πηλίου, όπου και συνελήφθη από αεροπόρους που έκαναν περίπολο.

Ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος αρχικά, του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα, με αποτέλεσμα να παρέμβει μέχρι και η Βελγική Πρεσβεία, προκειμένου να αποσυρθεί η παραπάνω διάταξη, κάτι που τελικά συνέβη μετά από διάστημα περίπου τριών μηνών.

Για δύο μήνες σχεδόν βρισκόταν εγκλωβισμένος στην Ελλάδα, δίχως χρήματα και δίχως δικούς του ανθρώπους στη χώρα. Ο συνήγορός του είχε καταθέσει αίτηση αποκατάστασης του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από την Ελλάδα, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του. Εγινε αποδεκτή τον Αύγουστο του 2019, όμως, εκκρεμούσε το δικαστήριο.

Χθες, εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του στον Βόλο, ο 0ποίος εξήγησε στο δικαστήριο ότι ο νεαρός άνδρας βρέθηκε στο Πήλιο, όπου δούλεψε εθελοντικά σε αγροτική μονάδα στην περιοχή. Ταυτόχρονα ταξίδευε σε διάφορα χωριά του Πηλίου, διαμένοντας σε δική του σκηνή στο δάσος.

Η επίμαχη φωτογραφία για την οποία κατηγορήθηκε ως κατάσκοπος αφορούσε σε ένα στιγμιότυπο με δέντρα και πράσινο στο οποίο παράλληλα απεικονίζονταν «το μπαλόνι» του ραντάρ της πολεμικής αεροπορίας.

 

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
7
=