ΤΟΠΙΚΑ

Επισκέφθηκαν και το Βόλο οι διαρρήκτες με τα γλυκά…

επισκέφθηκαν-και-το-βόλο-οι-διαρρήκτε-297168

Και στο Βόλο είχε χτυπήσει η σπείρα διαρρηκτών που εξαρθρώθηκε στις αρχές Μαρτίου στη Λάρισα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Τα στοιχεία έδειξαν ότι πίσω από διάρρηξη κατοικίας 48χρονου στο Βόλο βρίσκονταν οι διαρρήκτες που έρχονταν στη Θεσσαλία από τη Θεσσαλονίκη και, για να μην προκαλέσουν υποψίες, κρατούσαν κουτιά με γλυκά για να δίνουν την εντύπωση στους περιοίκους των διαμερισμάτων – στόχων ότι ήταν επισκέπτες…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, εξιχνιάστηκαν άλλες δύο κλοπές – διαρρήξεις οικιών, στις οποίες προέκυψε ότι πρωταγωνίστησαν ο 38χρονος ημεδαπός και ο 31χρονος υπήκοος Γεωργίας, μέλη εγκληματικής ομάδας, που συνελήφθησαν στις 7 Μαρτίου.

Όπως προέκυψε, στις 21-12-2011 εισήλθαν σε οικία ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού στο Βόλο και αφαίρεσαν χρυσαφικά και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας 10.000 ευρώ, ενώ από τις 12 έως τις 21 Αυγούστου εισήλθαν σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας 58χρονης ημεδαπής στη Λάρισα και αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 13.000 ευρώ.

Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων που είχαν κατασχεθεί από την κατοχή των δραστών, αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Η δράση της ομάδας προσδιορίζεται για τουλάχιστον ένα 12μηνο, από τον Φεβρουάριο του 2011 και αρχικά είχαν εξιχνιαστεί 61 κλοπές – διαρρήξεις οικιών, από τις οποίες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 11.535 ευρώ, καθώς και χρυσαφικά – κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, των οποίων η συνολική αξία ανέρχεται στο ποσό των 440.990 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών αγνώστων συνεργών και την ταυτοποίηση των λοιπών ανευρεθέντων – κατασχεθέντων αντικειμένων – τιμαλφών.

Οι συλληφθέντες μετέβαιναν από τη Θεσσαλονίκη και επέλεγαν διαμερίσματα, από τα οποία απουσίαζαν οι ένοικοι, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες. Αφού έσπαζαν τις κλειδαριές από τις κεντρικές εισόδους των σπιτιών, προέβαιναν σε κλοπές και στη συνέχεια ασφάλιζαν τις παραβιασμένες θύρες, για να κερδίσουν χρόνο μέχρι τη διαπίστωση της πράξης από τους παθόντες, ενώ ποτέ δεν εγκατέλειπαν στο χώρο τα θραύσματα της κλειδαριάς.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου