ΤΟΠΙΚΑ

«Χτύπησαν» οι «Αυτόχθονες Ιθαγενείς»

χτύπησαν-οι-αυτόχθονες-ιθαγενείς-866300

Οι αυτοαποκαλούμενοι «Ελληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» χτύπησαν στον Βόλο. Μετά τις μαζικές εξώδικες διαμαρτυρίες που απέστειλαν το 2020 και το 2021 προς την Ελληνική Κυβέρνηση, ότι «της έχουν ανακαλέσει την αντιπροσώπευση», αλλά και προς τους περιφερειάρχες της χώρας, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχουν νομιμοποίηση να λαμβάνουν αποφάσεις και να υλοποιούν δράσεις», αξιώνουν τώρα από την Εισαγγελία Βόλου να ακυρώσει τη 42η ανάβαση Πορταριάς.

Η αυτοαποκαλούμενη «τοπική επιτροπή συνδιαχειριστών Ελλήνων αυτόχθονων ιθαγενών Θεσσαλίας» υπέβαλε εξώδικη διαμαρτυρία βάζοντας στο «στόχαστρο» τους διοργανωτές της 42ης ανάβασης Πορταριάς, διότι «έχουν παραβεί την εντολή εκπροσώπησης εκ μέρους των πολιτών, για λογαριασμό των οποίων παρεμβαίνουν δίκην επιτροπής εκείνοι για να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον».

Μέσω του εξωδίκου απαιτείται η διοργάνωση που συγκεντρώνει λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού από όλη την Ελλάδα και θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου να ακυρωθεί, διότι οι διοργανωτές, ήτοι περιφέρεια Θεσσαλίας, δήμος Βόλου και Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου, δεν έχουν τη συγκατάθεση… των τοπικών «Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών»!

Υπενθυμίζεται ότι οι «Ελληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς», όπως και οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έκαναν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ για τη δράση τους και τη λειτουργία διαδικτυακών σελίδων υπήρξαν εισαγγελικές παρεμβάσεις.

Η τοπική επιτροπή και η ανάβαση…

Στο εξώδικο, το οποίο υπογράφεται από συγκεκριμένο πολίτη που κατοικεί στην περιοχή και δηλώνει «εξουσιοδοτημένος από την Τοπική Επιτροπή Συνδιαχειριστών Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών Θεσσαλίας», επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Με την ιδιότητά μας ως ιδιοκτήτες της εξ αδιαιρέτου Ελληνικής Περιουσίας, (Επιτροπή Θεσσαλίας) σας γνωστοποιούμε ότι με τις επιδόσεις προς τον Πρωθυπουργό (αντιπρόσωπο) της Ελλάδος ως επικεφαλής της Ελληνικής Κυβέρνησης που κατατέθηκαν στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού με αριθμό πρωτοκόλλου 2341/06-04-2020, έχουμε ανακαλέσει αμετάκλητα την αντιπροσώπευση από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από τις 6/04/2021 ημερομηνία ανάκλησης της Ελληνικής Κυβέρνησης δεν νομιμοποιείται ουδείς να συνάπτει συμφωνίες – συμβάσεις με τρίτους, χωρίς και τη δική μας συγκατάθεση.

Νομικό και φυσικό επακόλουθο των ανωτέρω είναι η άδεια διεξαγωγής της 42ης Ανάβασης Πορταριάς που ζητήθηκε ή εκδόθηκε από τον δήμο, με συνδρομή της ΕΛΑΣ και άλλες αρχές είναι άκυρη καθώς δεν φέρει τη δική μας έγκριση».

Με βάση την ίδια συλλογιστική και η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου δεν νομιμοποιείται να προβεί σε εκδηλώσεις, ενέργειες και εργασίες επί της επαρχιακής οδού Βόλου – Πορταριάς, ειδικά στον χώρο της Άλλης Μεριάς και των πέριξ αυτών χώρων, μέχρι και τον οικισμό Κατηχωρίου και Πορταριάς, «δυνάμει άκυρης σύμβασης και παράνομης αδειοδότησης, αφού δεν φέρει τη δική μας έγκριση και υπογραφή και παραβιάζει κατάφωρα και την κείμενη ελληνική νομοθεσία (έλλειψη σε κάρτες ΚΤΕΟ, ΚΑΚ, ΚΕΘ και απαγορευμένη δραστηριότητα σε περιοχή Natura).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ως προς το σκέλος της ακύρωσης της διοργάνωσης δεν υφίσταται θέμα, καθώς η δικαιοσύνη δεν εμπλέκεται. Η ανάβαση Πορταριάς θα γίνει κανονικά.

Αυτό που ενδεχομένως να αποτελέσει αντικείμενο προκαταρκτικής είναι το ζήτημα της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος σε περιοχή Νatura, δίχως, όμως, να συνδέεται άμεσα με τη διοργάνωση.

Σημειώνεται πως η ανάβαση Πορταριάς είναι μία διοργάνωση- θεσμός η οποία πραγματοποιείται επί 40 και πλέον συναπτά έτη. Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί γιορτή για τους αγώνες αναβάσεων αλλά και για την τοπική κοινωνία, ενώ θα διεξαχθεί με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και με βάση το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε), όσον αφορά στους αγώνες αναβάσεων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου