Με ευθανασία κινδυνεύουν σκυλιά της Φιλοζωικής Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-19, 20:53:03
Με ευθανασία κινδυνεύουν σκυλιά της Φιλοζωικής Βόλου

Δεύτερη ευκαιρία ζωής σε αδέσποτα που φιλοξενούνται στο δημοτικό καταφύγιο Βόλου, στις Γλαφυρές, για περισσότερο από δύο χρόνια, αποφάσισε να δώσει η πενταμελής επιτροπή που έχει οριστεί και αποφασίζει για ζητήματα αδέσποτων. Στο επόμενο δίμηνο θα γίνει καμπάνια με στόχο την υιοθεσία των 17 σκύλων, σε διαφορετική περίπτωση θα τεθεί είτε ζήτημα ευθανασίας τους, είτε απελευθέρωσής τους στο «φυσικό περιβάλλον».

Ηδη από χθες στη σελίδα της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου στο Facebook ανέβηκε ανάρτηση με την οποία απευθύνεται έκκληση για υιοθεσίες ή φιλοξενίες, καθώς έχουν προταθεί για ευθανασία. «Οπως συνηθίζεται να γίνεται, κλήθηκαν τα μέλη της ομάδας μας, της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου, τακτικό και αναπληρωματικό για θέματα που αφορούν στο κυνοκομείο, τα αδέσποτα του κυνοκομείου, αλλά και τα αδέσποτα της πόλης μας. Ένα από τα κύρια θέματα και πιο σοβαρό είναι οι σκύλοι που υπάρχουν στο κυνοκομείο, οι οποίοι έχουν προκαλέσει επιθέσεις σε συμπολίτες μας ή σε άλλα ζώα σε μικρό ποσοστό με μικρές σωματικές βλάβες.

Οι σκύλοι αυτοί δεν ήταν επιθετικοί, δεν είναι κακοί, κάποιο ανθρωποειδές κτήνος, να το πούμε όσο πιο ευγενικά γίνεται, τους κατέστρεψε τη ζωή. Τα κακοποίησε, τα εγκατέλειψε, τους έκανε κακό. Κι αυτά αμύνθηκαν (ό,τι πιο φυσιολογικό). Είναι σκύλοι ιδιαίτερου χειρισμού, οι οποίοι έχουν κριθεί ακατάλληλοι για συμβίωση με άλλα ζώα και κάποια άλλα ειδικής μεταχείρισης.

Οι σκύλοι έχουν προταθεί για ευθανασία, κάποιοι από αυτούς έχουν από 2-5 χρόνια στα κλουβιά του κυνοκομείου. Οι σκύλοι δεν μπορούν να παραμένουν άλλο έγκλειστοι, δεν είναι και καλό για τους ίδιους. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε τη θανάτωσή τους γιατί κάποιοι τα «κατέστρεψαν». Αυτό που θέλουμε εμείς είναι φιλοξενίες ή ακόμα πιο ιδανικά υιοθεσίες. Κάποιοι σκύλοι είναι από κυνομαχίες και δεν μπορούν να συμβιώσουν με άλλα ζώα, κάποιοι άλλοι έχουν μάθει να υπακούν σε έναν κηδεμόνα (οπότε θα πρέπει να υιοθετηθούν αυστηρά από ένα πρόσωπο) και κάποιοι είναι μαθημένοι ως φύλακες, προστάτες του χώρου τους.

Εμείς θα το παλέψουμε όσο μπορούμε για να μη συμβεί αυτό που όλοι δεν θέλουμε. Περισσότερες πληροφορίες για ηλικία, φύλο, αλλά και συμπεριφορά θα βρείτε στο τηλέφωνο του αρμόδιου γραφείου αδέσποτων ζώων του Δήμου Βόλου. Οι σκύλοι είναι στειρωμένοι, εμβολιασμένοι, τσιπαρισμένοι και αποπαρασιτωμένοι. Το τηλέφωνο διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Βόλου είναι το 24210 20412. Στόχος μας δεν είναι οι ύβρεις και τα σχόλια, ούτε οι κατάρες. Στόχος μας είναι οι υπεύθυνες υιοθεσίες», αναφέρεται στην ανάρτηση της φιλοζωικής.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=