ΤΟΠΙΚΑ

Ούτε το Μάρτιο οι εκλογές!

ούτε-το-μάρτιο-οι-εκλογές-851206

Το τελευταίο σενάριο που κυκλοφορεί σχετικά με την ημερομηνία της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών μπορεί να είναι ακραίο, αλλά δεν είναι απίθανο. Σύμφωνα με αυτό οι εκλογές θα γίνουν όχι τον ερχόμενο Μάρτιο, αλλά την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου του 2008!!! Συνταγματικά ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να εξαντλήσει και την τελευταία ημέρα της τετραετίας και μετά την αναγκαστική διάλυση της Βουλής, εντός 30 ημερών, να διεξαχθούν οι εκλογές. Φαντάζει απίθανο; Όχι και τόσο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση είχε σχεδιάσει την προσφυγή στις κάλπες για το ερχόμενο φθινόπωρο. Πλην όμως το κλίμα αυτή την εποχή δεν είναι καθόλου ευνοϊκό. Τα ομόλογα και οι πυρκαγιές έχουν αφήσει έντονα τα σημάδια τους στο προφίλ της κυβέρνησης. Δεύτερον και κυριότερον ο προϋπολογισμός θα εισαχθεί το Νοέμβριο και θα ψηφιστεί το Δεκέμβριο, όπως πάντα. Αν γίνουν οι εκλογές το φθινόπωρο, οι υποσχέσεις της κυβέρνησης θα είναι απλά «θα». Αν γίνουν την άνοιξη και μάλιστα αργά, οι πολίτες θα έχουν προλάβει να διαπιστώσουν από 1 – 1 – 2008, αν οι υποσχέσεις είναι λόγια ή έργα. Κυρίως βέβαια οι μισθοσυντήρητοι και οι συνταξιούχοι, που θα διαπιστώσουν για τι ύψους αυξήσεις γίνεται λόγος.
Τρίτον και επίσης βασικό είναι ότι μια προσφυγή στις κάλπες με εξάντληση τετραετίας θα προσφέρει στον κ. Καραμανλή το επιχείρημα τού ό,τι λέει, το εννοεί.
Αυτά είναι τα μυστικά σχέδια της Ρηγίλλης, αλλά πάντα υπάρχουν και τα γεγονότα που επηρεάζουν τις αποφάσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου