Ψηφιακός περίπατος στα στενά της Νέας Ιωνίας

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-19, 19:39:50
Ψηφιακός περίπατος στα στενά της Νέας Ιωνίας

Στα πλαίσια των εορτασμών των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που φέτος έχουν ως θέμα την «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά – Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές», θα παρουσιαστεί ένας ψηφιακός περίπατος στα στενά της Νέας Ιωνίας Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα ο περίπατος «Περπατώντας στους δρόμους των Μικρασιατών στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας» δημιουργήθηκε από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και αξιοποίησε καινοτόμα συγγραφικά εργαλεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αξιοποιώντας τα καινοτόμα συγγραφικά εργαλεία της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης PLUGGY, το ΠΙΟΠ δημιούργησε έναν ψηφιακό περίπατο στον προσφυγικό οικισμό της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, στον Βόλο, διαθέσιμο μέσω υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν (φυσικά ή ψηφιακά) στους δρόμους της Νέας Ιωνίας και να γνωρίσουν τη διαμόρφωση ενός «νέου αστικού χώρου» μετά την έλευση των Μικρασιατών προσφύγων, ο οποίος εξελίχθηκε στον οργανωμένο Δήμο της Νέας Ιωνίας.

Δείτε τη διαδρομή εδώ

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
6
=