Ο κορονοϊός συνεχίζει να επηρεάζει τις αστικές συγκοινωνίες στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-19, 11:46:41
Ο κορονοϊός συνεχίζει να επηρεάζει τις αστικές συγκοινωνίες στον Βόλο

Μειωμένη είναι η επιβατική κίνηση στις αστικές συγκοινωνίες του Βόλου με την πανδημία του κορονοϊού να συνεχίζει να επηρεάζει τις μεταφορές και ταυτόχρονα την εταιρεία Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου ΑΕ να δέχεται κλυδωνισμούς από το αυξημένο κόστος στο πετρέλαιο κίνησης.

«Παρά την επιστροφή στην κανονικότητα, η επιβατική κίνηση αντιστοιχεί στο 70-75% σε σχέση με το 2019, δυσχεραίνοντας το έργο μας το οποίο υλοποιείται με αυξημένο κόστος λειτουργίας», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, Νίκος Ευαγγελινός.

Σε αυτό το πλαίσιο η Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου ΑΕ ζητεί από το κράτος επιδότηση για το πετρελαίου κίνησης, καθώς οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν σταθερές από το 2011.

«Είμαστε ο μοναδικός κλάδος που δεν έχουμε λάβει ενίσχυση για τον τομέα της ενέργειας», εξηγεί ο ίδιος.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης το Αστικό ΚΤΕΛ έχει προτείνει μείωση του εισιτηρίου με επιδότηση προκειμένου να γίνει περισσότερο δελεαστικό απ’ ότι είναι σήμερα για το επιβατικό κοινό, να μένουν τα αυτοκίνητα στο σπίτι και να γίνεται οικονομία, όπως συμβαίνει πλέον σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

«Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία υιοθετούν ήδη το εν λόγω μέτρο», σημειώνει ο κ. Ευαγγελινός, ενώ τονίζει ότι απαιτείται να υπάρξει επιδότηση και στις αστικές συγκοινωνίες για το κόστος της ενέργειας.

Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί αυτήν τη στιγμή είναι υπό συζήτηση και επεξεργασία. Η Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου ΑΕ περιμένει να υπάρχει θετική εξέλιξη στις προτάσεις της, ενώ είναι ικανοποιημένη από την παράταση του 13% στον ΦΠΑ για τις μεταφορές προσώπων, καθώς θα διατηρήσει τις τιμές των εισιτηρίων σε χαμηλά επίπεδα για ένα ακόμη εξάμηνο.

«Εκτελούμε το πρόγραμμα κανονικά, στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και προχωράμε», σημειώνει ο ίδιος.

Στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας η εικόνα που υπάρχει είναι αντίθετη. Ο πρόεδρος του Υπεραστικού Δημήτρης Κολυνδρίνης λέει ότι «το καλοκαίρι υπήρξε αυξημένη κίνηση σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια και έχουμε φθάσει στα επίπεδο του 2019».

Υπήρξε και εκεί σοβαρό πρόβλημα με την αύξηση των καυσίμων, αλλά σε γενικές γραμμές το καλοκαίρι φαίνεται ότι εξελίχθηκε θετικά.

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ αναμένει επίσης ανακοίνωση μέτρων στήριξης για το κομμάτι του κόστους των καυσίμων.

«Περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασιστεί από τα μέτρα για την ενέργεια. Εμείς ζητούμε βοήθεια, γιατί τα καύσιμα είναι πρώτη ύλη για εμάς», σημειώνει ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
6
=