Ειρηνική πορεία για τον Παύλο Φύσσα

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-19, 09:59:54
Ειρηνική πορεία για τον Παύλο Φύσσα

Ειρηνική πορεία πραγματοποίησαν χθες στον Βόλο για τον Παύλο Φύσσα φοιτητές, ενεργοί πολίτες και συλλογικότητες.

Η πορεία ξεκίνησε στις 19:00 από τον θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών, κατευθύνθηκε στις οδούς Ιάσονος, Ιωλκού, Γαζή, Καρτάλη, Ιάσονος, Δημητριάδος με κατέληξε στον θόλο του Πανεπιστημίου.

«Ο Παύλος ζει. Τον φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί», ανέφερε το πανό που κρατούσε η κορυφή της πορείας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης οι συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα κατά του φασισμού.

«Για πολλά χρόνια πριν από τη δολοφονία του Παύλου, η Χρυσή Αυγή πραγματοποιούσε επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, μαχαιρώματα σε μετανάστριες/ες, αντιφασίστριες/ες, εργαζόμενες/ους που μπαίνανε μπροστά σε αγώνες στους χώρους εργασίας τους, ΛΟΑΤΚΙ άτομα κλπ, ενώ είχε προχωρήσει και σε δολοφονίες μεταναστών όπως του Σαχζάτ Λουκμάν. Ολα αυτά χωρίς να την αγγίζει κανείς…», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε φυλλάδιο που διένειμαν συλλογικότητες.

«Χωρίς την ανάπτυξη μαζικού αντιφασιστικού κινήματος η Χρυσή Αυγή δεν θα είχε καταδικαστεί. Θα εξαπέλυε ακόμα δολοφονικές επιθέσεις στους δρόμους και θα ήταν στη Βουλή», σημειώνει ακόμη.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=