ΤΟΠΙΚΑ

Επιμηκύνεται έως 10 Οκτωβρίου η τουριστική περίοδος στη Μαγνησία

επιμηκύνεται-έως-10-οκτωβρίου-η-τουριστ-866754

Με ικανοποιητική κίνηση συνεχίζεται η τουριστική σεζόν στη Μαγνησία με τα μηνύματα που λαμβάνουν ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων να δείχνει ενδεχόμενη επιμήκυνση μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Πολλοί επαγγελματίες εστίασης παραμένουν ανοιχτοί, στηρίζοντας τον τουρισμό, όταν άλλες σεζόν έκλειναν τα καταστήματά τους από αρχές Σεπτεμβρίου.

«Αυτήν την περίοδο έχουμε πολλά γκρουπ από Γερμανία, Ρουμανία, Πολωνία, ενώ συνεχίζουν να έρχονται Αυστριακοί και η πτήση του Μονάχου μετέφερε χθες πάρα πολλούς τουρίστες. Επίσης, οι Ελληνες, νεαρής κυρίως ηλικίας, χωρίς υποχρεώσεις με σχολεία ή σπουδές, συνεχίζουν να μας επισκέπτονται τριήμερα κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή», λέει ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικής Ερευνας και Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Λεβέντης.

Οι ξενοδόχοι έχουν κρατήσεις δωματίων μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου με πληρότητες που φθάνουν στο 60-70%. Μετά από δύο χρόνια με μεγάλες απώλειες λόγω της πανδημίας το κορονοϊού βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να πιάνουν ρυθμούς κανονικότητας και μάλιστα λαμβάνουν και μηνύματα για λειτουργία των μονάδων τους και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

«Είναι ικανοποιητικό το ποσοστό αυτό για την εποχή που διανύουμε και τις προσδοκίες που είχαμε για τον τρέχοντα μήνα. Το μόνο που δεν είναι ικανοποιητικό είναι το πρόβλημα με το αυξημένο κόστος του πετρελαίου, του ρεύματος και γενικά της λειτουργίας μας. Οι συμβάσεις με τα γκρουπάκια υπογράφηκαν ένα χρόνο πριν, όταν δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε την ενεργειακή κρίση. Ετσι τα όποια κέρδη έχουν μοιραία εξανεμίζονται», σημείωσε ο ίδιος.

Παρά την ικανοποιητική κίνηση το ταμείο των ξενοδόχων θα είναι και πάλι προβληματικό. Οι επαγγελματίες του τουρισμού πάντως κάνουν ό,τι περνάει για να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο και γι’ αυτό πολλοί θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτηρίζουν πολύ θετικό το γεγονός ότι είναι αρκετοί και οι επαγγελματίες της εστίασης «που αποφάσισαν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους φέτος σε αντίθεση με άλλες χρονιές που παρέμεναν ανοιχτά μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου», επισημαίνει ο ίδιος.

Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Αθανάσιος Σπύρου λέει ότι υπάρχει ενδιαφέρον και για το επόμενο διάστημα.

«Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια σε ορεινούς προορισμούς έχουν αρχίσει να έχουν αρκετές κρατήσεις, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στα νησιά. Εκείνο από το οποίο θα εξαρτηθούν όλα είναι ο καιρός, καθώς μία μεταβολή μπορεί να σπάσει την τουριστική κίνηση και να διακόψει τη συνέχιση της σεζόν», σημειώνει ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου