ΤΟΠΙΚΑ

Στροφή στην επαγγελματική τέχνη: Αύξηση αιτήσεων στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου

στροφή-στην-επαγγελματική-τέχνη-αύξη-867142

Στις τέχνες, με στόχο την άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση, στρέφονται ολοένα και περισσότεροι νέοι. Φέτος η Επαγγελματική Σχολή ΟΑΕΔ Βόλου έχει δεχθεί περί τις 110 αιτήσεις από νέους που επιθυμούν να μάθουν μία τέχνη, κάνοντας ταυτόχρονα και την πρακτική τους και μάλιστα αμειβόμενη πάνω στο αντικείμενό τους.

Οι αιτήσεις είναι αυξημένες κατά 15% σε σχέση με τον περσινό αριθμό των μαθητών στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου, σύμφωνα με τον διευθυντή, Αλκιβιάδη Κουκουλή. «Παρατηρούμε στροφή των νέων στην επαγγελματική εκπαίδευση. Στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ οι μαθητές μπορούν να κάνουν την πρακτική τους παράλληλα με τις σπουδές τους, σε επιχειρήσεις πάνω στο αντικείμενό τους και να αμείβονται με το 75% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη. Τα μαθήματα παράλληλα με την πρακτικά άσκηση, τους δίνουν τη δυνατότητα να απορροφηθούν σε αυτές τις επιχειρήσεις», σημειώνει ο κ. Κουκουλής.

Δέλεαρ για τους μαθητές της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου, η οποία δέχεται νέους ηλικίας από 23 έως 29 ετών, αποτελεί και το επίδομα σίτισης και στέγασης που από φέτος είναι αυξημένο. Το επίδομα προβλέπεται για μαθητές των οποίων ο τόπος κατοικίας είναι σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 χλμ. και αναγκάζονται να νοικιάζουν σπίτι για να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους και εγκρίνεται με εισοδηματικά κριτήρια. Σημειώνεται ότι για να είναι κάποιος δικαιούχος επιδόματος σίτισης και στέγασης θα πρέπει να παρουσιάζει οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 18.000 ευρώ. «Μόλις σήμερα (σ.σ. χθες) παραλάβαμε έγγραφο από τον διοικητή του ΟΑΕΔ βάσει του οποίου το επίδομα στέγασης αυξάνεται από τα 120 στα 240 ευρώ τον μήνα. Αύξηση αναμένεται και για το επίδομα σίτισης που σήμερα κυμαίνεται στα 80- 100 ευρώ τον μήνα», σημειώνει ο κ. Κουκουλής.

Τα μαθήματα για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά τον καθιερωμένο αγιασμό που έχει οριστεί για την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 5:30 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις της σχολής, στον οποίο έχουν κληθεί να παρευρεθούν τοπικοί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

Φέτος, στην α’ τάξη της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες: Κομμωτικής Τέχνης, Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων, Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής, Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών, Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτων, Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνιτών Αερίου Καυσίμου. Στη β΄τάξη λειτουργούν όλες οι παραπάνω ειδικότητες και επιπλέον η ειδικότητα του Τεχνίτη Υποστήριξης Συστημάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου