ΤΟΠΙΚΑ

Η βόλτα στα Τρίκαλα για 4 Βολιώτες έβγαλε… λαβράκι

η-βόλτα-στα-τρίκαλα-για-4-βολιώτες-έβγαλ-875278

Αδοξο τέλος είχε για τέσσερις Βολιώτες η βόλτα στον γειτονικό νομό Τρικάλων, καθώς συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων για παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ο έλεγχος ήταν τυχαίος στο αυτοκίνητό τους, αλλά έβγαλε «λαβράκι» για τις αρχές, που συνέλαβαν 65χρονο, 66χρονο, 68χρονο και 56χρονο, κατοίκους Βόλου και Αγριάς αντίστοιχα.

Στον έλεγχο, που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευασία με ποσότητα κάνναβης βάρους 3,2 γραμμαρίων και τρία αυτοσχέδια τσιγάρα μείγματος κάνναβης και καπνού. Επιπλέον, οι τρεις εξ αυτών κατελήφθησαν να κατέχουν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 3,8 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Οταν συνελήφθησαν, υποστήριξαν ότι οι συγκεκριμένες ποσότητες είναι για προσωπική τους χρήση, όμως στην έρευνα που ακολούθησε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων παρουσία δικαστικού στα σπίτια τους στον Βόλο και στην Αγριά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορες ποσότητες χασίς.

Η μεγαλύτερη ποσότητα εντοπίστηκε στο σπίτι του 56χρονου από την Αγριά. Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις νάιλον συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 251 γραμμαρίων και στον αύλειο χώρο της οικίας ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 80 εκατοστών, το οποίο ξεριζώθηκε, φυσικά.

Στα σπίτια των υπολοίπων οι ποσότητες που βρέθηκαν δεν ξεπερνούν τα 12 γραμμάρια, για αυτό και χθες με εντολή εισαγγελέα οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο για την κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Στην περίπτωση του 56χρονου τα δεδομένα είναι πιο σοβαρά, καθώς διώκεται για διακίνηση και παραπέμφθηκε από τον εισαγγελέα στον ανακριτή. Ζήτησε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί τις επόμενες μέρες. Μέχρι τότε κρατείται.

Πουλούσε… πνεύμα στις αρχές

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι ο 56χρονος ενώπιον της εισαγγελικής αρχής άρχισε να «πουλά πνεύμα», προκειμένου να πέσει στα μαλακά.

Αρχισε να κάνει κήρυγμα ότι η χρήση του χασίς ενδείκνυται για ιατρικούς και θεραπευτικούς λόγους και πως δεν θα πρέπει οι αρχές να προβαίνουν σε συλλήψεις εκείνων που έχουν στην κατοχή τους κάνναβη.

Οταν ρωτήθηκε για τις ποσότητες που είχε στο σπίτι του και το δενδρύλλιο που βρέθηκε, φέρεται να απάντησε ότι τα είχε για προσωπική χρήση και ότι έδινε και στους φίλους του, δίχως να παίρνει χρήματα.

Πάντως έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στις αρχές ότι πλην του 56χρονου, οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 χρόνων. Μάλιστα ο ένας φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ξεκίνησε τη χρήση κάνναβης πριν από πέντε χρόνια, μετά την αποτοξίνωση που έκανε από το αλκοόλ.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου