ΤΟΠΙΚΑ

Συγκροτήθηκε νέο 23μελές συμβούλιο στην αγροτική κίνηση ΠΑΚ Θεσσαλίας

συγκροτήθηκε-νέο-23μελές-συμβούλιο-στη-880888

Στην έγκριση του καταστατικού και στον ορισμό 23μελούς προσωρινού διοικητικού συμβουλίου, καθώς και τριμελούς ελεγκτικής επιτροπής προχώρησαν προχθές Πέμπτη τα ιδρυτικά μέλη της Προοδευτικής Αγροτικής Κίνησης (ΠΑΚ) Θεσσαλίας, με σκοπό την αναγνώριση της κίνησης ως νομικό πρόσωπο.

Πρόκειται για την αγροτοσυνδικαλιστική κίνηση που έχει πολιτική αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο καταστατικό της ΠΑΚ Θεσσαλίας, προβλέπεται στο 23μελές διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα διαχειρίζεται διοικητικά τη λειτουργία και θα εκπροσωπεί το σωματείο, ότι θα υπάρχει και επταμελής συντονιστική επιτροπή που απαρτίζεται από τον πρόεδρο του Δ.Σ., τους τέσσερις αντιπροέδρους (ένας κάθε Περιφερειακής Ενότητας), τον γενικό γραμματέα και τον ταμία του Δ.Σ.

Από τη Μαγνησία θέση αντιπροέδρου έλαβε ο αγροτοσυνδικαλιστής Δημήτρης Μπανταβάνος, πρώην μέλος της διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας, ενώ στην τοπική επιτροπή της ΠΑΚ θα συμμετέχουν επίσης οι Θανάσης Διακόσιας (αγροτοσυνδικαλιστής), Χρήστος Νικόπουλος (αγροτοσυνδικαλιστής), Τάσος Σκούρας (πρόεδρος κτηνοτροφικού συλλόγου Αλμυρού), Χρήστος Ξηραδάκης (πρόεδρος Αλιευτικού Συλλόγου Βόλου).

Η κατανομή των αρμοδιοτήτων του 23μελούς προσωρινού Δ.Σ. έχει ως εξής: Πρόεδρος Χρήστος Αθανασιάδης, αντιπρόεδρος Λάρισας Χρήστος Παπαδημητρίου, αντιπρόεδρος Καρδίτσας Κώστας Αρχοντής, αντιπρόεδρος Τρικάλων Γιάννης Σδράλης, αντιπρόεδρος Μαγνησίας Δημήτρης Μπανταβάνος, γενικός γραμματέας Νίκος Παπαδόπουλος, ταμίας Αργύρης Μπαϊραχτάρης.

Στην προσωρινή ελεγκτική επιτροπή, η οποία θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. συμμετέχουν οι Βαγγέλης Δημητρακόπουλος, Τάσος Υψηλάντης και Γιάννης Τσερτικίδης.

Η Προοδευτική Αγροτική Κίνηση Θεσσαλίας αναφερόμενη στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα ζητεί μεταξύ άλλων να θεσπιστεί διά νόμου η χορήγηση αφορολόγητου πετρελαίου για αγροτική χρήση σε όλους τους παραγωγούς, χωρίς εξαιρέσεις, να χορηγηθεί ειδική ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών σε όλους κτηνοτρόφους και αγροτικών εφοδίων σε όλους γεωργούς.

Επίσης αξιώνει να μηδενιστεί η ρήτρα αναπροσαρμογής, να επαναπροσδιοριστεί το εθνικό σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να ρυθμιστούν τα αγροτικά χρέη κ.λπ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου