ΤΟΠΙΚΑ

Επιδείνωση του καιρού από σήμερα

επιδείνωση-του-καιρού-από-σήμερα-857613

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας στην ΠΕ Μαγνησίας και στους δήμους, μετά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με το οποίο αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι.

Σε συνεδρίαση του ΣΝΟ Μαγνησίας επικαιροποιήθηκε το επιχειρησιακό πλάνο ετοιμότητας και επέμβασης με τα κατάλληλα μηχανήματα και το προσωπικό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα επικείμενα έντονα φαινόμενα βροχοπτώσεων, καταιγίδων κλπ.

Επίσης εστάλη έγγραφο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας για την ανάγκη περιπολιών και τη διακοπή της κυκλοφορίας όπου χρειασθεί και αν απαιτηθεί είτε σε ρέματα, χείμαρρους ή εκβολές ρεμάτων, είτε σε πολύ επικίνδυνα σημεία.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν εγγράφως και οι δήμοι με τα μηχανήματα έργων που διαθέτουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή, να προβούν στην ενημέρωση των πολιτών για τα επερχόμενα φαινόμενα και τις σχετικές συστάσεις της Γ.Γ. Πολ. Προστασίας και να δοθούν οι σχετικές οδηγίες προς αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Επισημάνθηκε ακόμη ότι οι δήμοι οφείλουν να φροντίσουν και για την ενημέρωση των επισκεπτών και τουριστών (σε καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις κλπ).

Τέλος, εστάλησαν έγγραφες ενημερώσεις σε όλους τους φορείς, στους πολίτες και σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων για περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω της επερχόμενης επιδείνωσης καιρού.

Τα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν την περιοχή σήμερα και αύριο Σάββατο, οπότε προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Σε έκτακτη ανακοίνωση προέβη και το Λιμεναρχείο Βόλου συστήνοντας στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα

ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.

Επίσης οι λουόμενοι θα πρέπει να αποφεύγουν το μπάνιο, ενώ ναυταθλητικοί και αλιευτικοί σύλλογοι καλούνται για την ενημέρωση των μελών τους και να αποφεύγουν τη δραστηριότητα κατά τον χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου (τηλ.: 2421353800 & 108).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου