ΤΟΠΙΚΑ

Οι δραστηριότητες των βουλευτών της Μαγνησίας: Z. Μακρή

οι-δραστηριότητες-των-βουλευτών-της-μ-851206

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Σοφ. Ψιλιανός έδωσε την παρακάτω απάντηση προς το Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο με τη σειρά του κοινοποίησε προς τη βουλευτή Ζ. Μακρή, η οποία είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή για τα προγραμματιζόμενα έργα του ΟΣΕ στο Βόλο.
Ειδικότερα η απάντηση έχει ως εξής:
«Σε απάντηση της υπ΄ αριθμ. 9714/26-6-07 Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή από τη Βουλευτή κα Ζέττα Μ. Μακρή, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
– Ο προγραμματισμός των έργων της σιδηροδρομικής υποδομής της γραμμής από το Βόλο έως τη Λάρισα έχει 3 φάσεις κατασκευής – υλοποίησης. Στην 1η φάση προγραμματίζεται, προς δημοπράτηση εντός του φθινοπώρου του τρέχοντος έτους, η συντήρηση της γραμμής διάρκειας 2 ετών. Κατόπιν προγραμματίζεται η ανακαίνιση ολόκληρης της σιδηροδρομικής υποδομής με νέας τεχνολογίας σύγχρονα υλικά. Τέλος θα υλοποιηθεί η τηλεδιοίκηση και ηλεκτροκίνηση της γραμμής.
– Με την κατασκευή της Άνω Διάβασης στον κόμβο του Σέσκλου έχουν κατά καιρούς ασχοληθεί διάφοροι αρμόδιοι φορείς (ΥΠΕΧΩΔΕ, Περιφέρεια), αλλά δεν γνωρίζουμε ποιος έχει αποφασισθεί να είναι ο φορέας υλοποίησης. Όταν αποφασισθεί αυτό, ο ΟΣΕ είναι πρόθυμος να συνεργαστεί για την γρήγορη υλοποίησή του.
– Στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου, έχει ενταχθεί στο επενδυτικό πρόγραμμα 2007 του ΟΣΕ και προβλέπεται να δημοπρατηθεί στους επόμενους μήνες το έργο της τοποθέτησης προκατασκευασμένων ελαστικών πλακών σε ισόπεδες διαβάσεις στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου – Νέας Ιωνίας. Το ΥΠΕΧΩΔΕ προωθεί μελέτη για την κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στην περιοχή Λατομείου Τσαλαπάτα, ώστε να εξασφαλισθεί ότι η μελλοντική σιδ/κή γραμμή προς το λιμάνι του Βόλου θα διέρχεται ανισόπεδα. Ο ΟΣΕ έχει χορηγήσει τα απαιτούμενα στοιχεία (αναγνωριστική μελέτη χάραξης), προκειμένου να ληφθούν αυτά υπόψη στην σύνταξη της μελέτης του ΥΠΕΧΩΔΕ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου