ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου προς τον Πλεύρη για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Βόλου

ερώτηση-αλ-μεϊκόπουλου-προς-τον-πλεύρ-858511

Απευθείας ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη απηύθυνε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σχετικά με την υποστελέχωση του Νοσοκομείου του Βόλου.

«Γνωρίζετε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, της οποίας η υποστελέχωση εδώ και έναν και πλέον χρόνο φτάνει το 50%;», ρώτησε ευθέως τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, καταθέτοντας σχετική κοινοβουλευτική Ερώτηση, ενώ τόνισε ότι πλέον δημιουργείται πραγματικό πρόβλημα στην ασφαλή εφημέρευση της Κλινικής για το μήνα Σεπτέμβριο.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, σύμφωνα με το Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου και τον τοπικό τύπο, στην Κλινική υπηρετεί σήμερα ως ειδικευμένο προσωπικό 1 Διευθυντής , 3 Επιμελητές Β’ και 1 Επικουρικός ιατρός, υποστελέχωση που αγγίζει το 50% με βάση το Οργανόγραμμα της. Εδώ και έναν και πλέον χρόνο, 5 μόλις ειδικευμένοι Χειρουργοί καλούνται να καλύψουν 60 ή και 62 εφημερίες ανά μήνα, καθώς η Χειρουργική Κλινική λειτουργεί σε 24ωρη βάση, με το προσωπικό να εργάζεται πλέον στα όρια της αντοχής του.

«Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των γιατρών, προκειμένου να διατηρηθεί η ομαλή και κυρίως ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου, οι γιατροί υποχρεώθηκαν να εκτελούν 11 έως και 13 εφημερίες το μήνα, ταυτόχρονα με προγραμματισμένες και επείγουσες επεμβάσεις, τα καθημερινά τακτικά εξωτερικά ιατρεία αλλά και την κάλυψη αναγκών άλλων Τμημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής, σημειώνοντας ότι αποτέλεσμα είναι, οι χειρουργοί του Νοσοκομείου Βόλου να παραμένουν έως και 35 ώρες συνεχόμενες στο Νοσοκομείο και να εργάζονται στα όρια της αντοχής τους.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επεσήμανε ότι πρόβλημα δημιουργείται με το πρόγραμμα εφημεριών της Χειρουργικής Κλινικής για το μήνα Σεπτέμβριο, καθώς ουσιαστικά αναμένεται να καλυφθεί µε ασφάλεια µόνο μερικώς. Συγκεκριμένα, οι αργίες και τα Σαββατοκύριακα θα καλυφθούν κατά προτεραιότητα µε έναν χειρουργό σε ενεργό εφημερία και έναν σε εφημερία ετοιμότητας, ωστόσο οι καθημερινές αναμένεται να παραμείνουν χωρίς κανένα εφηµερεύοντα χειρουργό, με τα επείγοντα περιστατικά που προσέρχονται στα ΤΕΠ να διακομίζονται στις Χειρουργικές Κλινικές άλλων κοντινών νοσοκομείων που θα εφημερεύουν εκείνη την ημέρα.

«Οι εκπρόσωποι των ιατρών του Νοσοκομείου Βόλου κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη υποστελέχωση της Χειρουργικής Κλινικής τα τελευταία 13 χρόνια, με την Πολιτεία να έχει αφήσει σε πλήρη εγκατάλειψη το μόνο δευτεροβάθμιο με δυνατότητες τριτοβάθμιου δημόσιο νοσοκομείο της Μαγνησίας», σημείωσε εμφατικά ο Βουλευτής, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να στελεχώσει επαρκώς τη Χειρουργική Κλινική του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου, ώστε να καλυφθούν κανονικά οι εφημεριακές ανάγκες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου