ΤΟΠΙΚΑ

Καποδίστριας και εκλογές

καποδίστριας-και-εκλογές-851206

Καλές οι προθέσεις του Νομάρχη Μαγνησίας για την αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση, αλλά φαίνεται πως άλλες είναι οι βουλές της Κυβέρνησης. Τη θέλει ένα κομματικό όργανο, βραχίονα της ασκούμενης σε κεντρικό επίπεδο κυβερνητικής πολιτικής.
Αυτό τουλάχιστον διαφάνηκε από την προχθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, του συναρμόδιου υπουργού και των προεδρείων της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ. Για την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση οι κυβερνητικές προθέσεις διαφαίνεται ότι κινούνται προς την κατεύθυνση των εθελούσιων συνενώσεων, μέσω της παροχής ειδικών κινήτρων για την επίτευξή τους.
Η ηγεσία της ΥΠΕΣΔΔΑ δια στόματος των κ.κ. Παυλόπουλου και Νάκου υποστήριξε πως από το 2010 η Κυβέρνηση θα είναι σε θέση να προχωρήσει στον Καποδίστρια Νο 2 και στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση για τη μείωση του αριθμού των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ από 950 σε 350 περίπου.
Μετά τα παραπάνω το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί επελέγη η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για τη συγκεκριμένη συνάντηση; Tι άλλο εκτός από την πρόθεση όσων είχαν την πρωτοβουλία της σύσκεψης, ότι ήθελαν να δείξουν πως αποτελούν μία μεταρρυθμιστική πολιτική δύναμη, πιστή στις εξαγγελίες και δεσμεύσεις με τις οποίες αναρριχήθηκαν στην εξουσία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου