ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση για τις σχολές μαθητείας

συνάντηση-για-τις-σχολές-μαθητείας-300407

Τις Επαγγελματικές Σχολές του ΟΑΕΔ στην οδό Αθηνών επισκέφτηκαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ.κ. Αρ. Μπασδάνης και Ε. Πλαστάρας αντίστοιχα ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση που δέχτηκαν από τη Διεύθυνση των Επαγγελματικών Σχολών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Διευθυντής των ΕΠΑΣ Μαθητείας Βόλου Ναπολέων κ. Κολοβός τούς ενημέρωσε για τη λειτουργία των Σχολών και ζήτησε τη συνεργασία τους για τη διαμόρφωση της πρότασης που θα υποβληθεί για την έγκριση των ειδικοτήτων που θα λειτουργήσουν στην ΕΠΑΣ Μαθητείας Βόλου για το σχολικό έτος 2012-2013.

Τόσο ο κ. Μπασδάνης όσο και ο κ. Πλαστάρας υπογράμμισαν ότι ο ρόλος των Σχολών Μαθητείας είναι πολύ σημαντικός για την τοπική κοινωνία, καθώς ουσιαστικά αποτελεί τον βασικό πυρήνα επαγγελματικής κατάρτισης που τροφοδοτεί τις τοπικές επιχειρήσεις με νέους εργαζόμενους σε σημαντικές ειδικότητες και εξέφρασαν την βούλησή τους το Επιμελητήριο να είναι αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται διεύρυνσης με επιπλέον σημαντικές ειδικότητες των Σχολών Μαθητείας.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα παρατήρησαν ότι θα πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα της νέας σχολικής χρονιάς ειδικότητες που μπορούν να προσδώσουν προστιθέμενη αξία στην τοπική οικονομία, ανοίγοντας νέους δρόμους στον τομέα της τυποποίησης τροφίμων, στον τομέα του τουρισμού αλλά και στις νέες τεχνολογίες.

Ειδικότερα οι ειδικότητες που το Επιμελητήριο θεωρεί ότι θα πρέπει να ενταχθούν είναι Εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, Τεχνικός θερμοκηπίων, Ειδικός Δασικής Προστασίας, Υπάλληλος διαχείρισης και λειτουργίας αγροτουριστικών μονάδων, Συνοδός βουνού, εθνικών δρυμών και βιοτόπων, Τεχνικός Μηχανικών Αυτοκινήτων – Ηλεκτρολόγων, Τεχνικός Σιδηροκατασκευών – Ηλεκτροσυγκολλητών- Οξυγονοκολλητών-Εναρίτες, Τορνευτές-Φρεζοδόροι, Βοηθός Μαγειρικής τέχνης, Βοηθός Εστιατορικής Τέχνης, Βοηθός Αρτοποιού – Ζαχαροπλάστη, Βοηθός Ζαχαροπλαστικής τέχνης, Τεχνίτης Πέτρας και Τεχνίτης Ξυλογλυπτικής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου