ΤΟΠΙΚΑ

Εκσφενδόνισε πιάτο στη σύζυγό του

εκσφενδόνισε-πιάτο-στη-σύζυγό-του-871483

Εκσφενδόνισε πορσελάνινο πιάτο στη σύζυγό του με την οποία έχει μοιραστεί σαράντα ολόκληρα χρόνια ζωής και την τραυμάτισε στο πρόσωπο. Το περιστατικό αφορά σε 64χρονο από περιοχή του Πηλίου που κατέληξε προχθές με χειροπέδες στο Τμήμα της περιοχής.

Ο κατηγορούμενος δικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά αδύναμου προσώπου και κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή, εφέσιμη.

Η σύζυγός του, ηλικίας 65 ετών, τραυματίστηκε στο πρόσωπο από το επεισόδιο και έκανε ράμματα στη μύτη.

Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών απευθύνθηκε στην Αστυνομία και υπέβαλε μήνυση. Εντούτοις, εξεταζόμενη ως μάρτυρας στο δικαστήριο είπε πως δεν επιθυμεί τη δίωξή του. Η αναστατωμένη γυναίκα είπε πως όλα έγιναν πραγματικά έτσι όπως τα ανέφερε στις αρχές, όμως σημείωσε πως πρώτη φορά ο 64χρονος άσκησε βία σε βάρος της στα 40 χρόνια της κοινής τους συμβίωσης.

«Μου επιτέθηκε, όμως εκείνο που θέλω είναι να μη συμβεί ξανά άλλο περιστατικό», ανέφερε χαρακτηριστικά και ενημέρωσε πως η ένταση στο σπίτι προκλήθηκε επειδή άλλαξε το ραντεβού της με τον γιατρό για θέματα υγείας και το έβαλε νωρίτερα.

Την ίδια στάση κράτησε στο δικαστήριο και ο γιος της που ήταν παρών.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν είχε σκοπό να χτυπήσει τη σύζυγό του. Ισχυρίστηκε πως πάνω στα νεύρα του εκσφενδόνισε το πιάτο, το οποίο όμως, όπως είπε, το πέταξε στην πόρτα και όχι στη σύζυγό του, που τραυματίστηκε από τα θραύσματα.

«Δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν παρόμοιο περιστατικό από μέρους μου. Ζητώ χίλια συγγνώμη για τις πράξεις μου», ανέφερε χαρακτηριστικά δεσμευόμενος να μην τις επαναλάβει.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ακόμη, πως βγήκε εκτός ελέγχου, επειδή εκνευρίστηκε που η σύζυγός του άλλαξε το ραντεβού της με τον γιατρό, επειδή νόμιζε πως το καθυστέρησε από παρανόηση, καθώς στην πραγματικότητα το έβαλε νωρίτερα.

Το δικαστήριο έκρινε από την ακροαματική διαδικασία ότι τελέστηκε η πράξη και καταδίκασε τον κατηγορούμενο.

Μετά τη δίκη ο 64χρονος άσκησε έφεση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου