ΤΟΠΙΚΑ

Εκατοντάδες κενά, παρά τους διορισμούς

εκατοντάδες-κενά-παρά-τους-διορισμού-873038

Εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών εντοπίζονται στις σχολικές μονάδες τόσο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, παρά τους διορισμούς που έχουν γίνει.

Πρόκειται για λειτουργικά κενά που καταγράφηκαν στα σχολεία, τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν με προσλήψεις αναπληρωτών, προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με όσο το δυνατό λιγότερες ελλείψεις.

Στη Μαγνησία θα ζητηθούν περισσότεροι από 300 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για να καλυφθούν οι κενές θέσεις που υπάρχουν.

Τουλάχιστον 100 κενά έχουν δηλωθεί στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ακόμη και σε βασικές ειδικότητες, αυτές των δασκάλων και νηπιαγωγών. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 61 νεοδιόριστους, οι 15 ζήτησαν ήδη άδεια είτε κύησης, είτε λοχείας είτε ανατροφής και οι θέσεις τους πρόκειται να καλυφθούν από αναπληρωτές.

Επίσης ανάγκες δημιουργούνται και για την κάλυψη της μιάμισης επιπλέον ώρας στα ολοήμερα τμήματα διευρυμένου ωραρίου, που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά από το νέο σχολικό έτος.

Συνολικά, 204 λειτουργικά κενά δήλωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προκειμένου να καλύψει όλες τις ανάγκες της. Πρόκειται για κενά που δημιουργήθηκαν από αποσπάσεις ή άδειες. Και σε αυτή την περίπτωση από το σύνολο των νεοδιορισθέντων, σχεδόν το ένα τρίτο, από τους 36 καθηγητές οι δέκα, έχουν ζητήσει μακροχρόνιες άδειες για κύηση, λοχεία ή ανατροφή.

Συνολικά 109 κενά υπάρχουν στην γενική εκπαίδευση, εκ των οποίων 85 στη χερσαία Μαγνησία και 24 στα νησιά. Στην ειδική αγωγή υπάρχουν 29 κενά στην α’ και έξι κενά στη β’ Μαγνησίας. Επιπλέον 33 κενά στην α’ και τέσσερα στη β’ υπάρχουν σε ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό και χρειάζονται εννέα προσλήψεις αναπληρωτών για τα σχολεία στα καταστήματα κράτησης και 16 προσλήψεις αναπληρωτών μουσικών για το Μουσικό Σχολείο Βόλου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει, οι εισηγήσεις των δύο διευθύνσεων θα πρέπει να εγκριθούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, έως τις 19 Αυγούστου και στις 26 του μήνα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των αναπληρωτών και σε ποιες διευθύνσεις προσλαμβάνονται. Οι δηλώσεις τοποθέτησης των εκπαιδευτικών θα γίνουν μεταξύ 27 και 28 Αυγούστου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου