ΤΟΠΙΚΑ

Ζημιές και σε καλλιέργειες στον Βόλο

ζημιές-και-σε-καλλιέργειες-στον-βόλο-873680

Η ακραία κακοκαιρία που έπληξε τον Βόλο παραμονή του Δεκαπενταύγουστου δεν προκάλεσε ζημιές μόνο σε επιχειρήσεις και σπίτια μέσα στην πόλη. Αγρότες είδαν τις καλλιέργειές τους να πλήττονται από το χαλάζι, την πλημμύρα και την ανεμοθύελλα.

Με ανακοινώσεις τους, οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ σε Διμήνι- Βόλο και Ν. Ιωνία, Μελισσάτικα, Φυτόκο και Γλαφυρές, καλούν τους παραγωγούς να υποβάλλουν αιτήσεις.

Συγκεκριμένα οι παραγωγοί των περιοχών Διμηνίου και Βόλου καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις έως και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στο δημοτικό κατάστημα Διμηνίου (πρώην Δημαρχείο, επικοινωνία στα τηλέφωνα 24210 91349 και 24213 53605).

Αντίστοιχα, οι παραγωγοί στις περιοχές Ν. Ιωνίας, Μελισσατίκων, Φυτόκου και Γλαφυρών μπορούν να προσέρχονται στα κατά τόπους δημοτικά γραφεία στη Ν. Ιωνία έως τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, για την υποβολή των δηλώσεών τους.

Τα δικαιολογητικά που καλούνται να προσκομίζουν είναι τα εξής:

-Αστυνομική Ταυτότητα

-Βιβλιάριο Τράπεζας

-Αντίγραφο ΟΣΔΕ 2022

Κόστος δήλωσης (τέλη προς ΕΛΓΑ) :

10 λεπτά/δέντρο (για δενδρώδεις καλλιέργειες)

1 ευρώ/στρέμμα (για κηπευτικά)

Σημειώνεται ότι στη Ν. Ιωνία δηλώσεις θα γίνονται δεκτές κάθε μέρα από τις 09:30 έως τις 12:00 (με παράταση ωραρίου εάν χρειαστεί για αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών), στο πρώην Δημαρχείο Ν. Ιωνίας. Στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων προστασίας από την εξάπλωση COVID-19 οι δηλώσεις θα γίνονται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την ανταποκρίτρια ΕΛΓΑ Δ.Κ. Ν. Ιωνίας και Δ.Κ. Γλαφυρών για ραντεβού στα τηλ. 24210 60196.

Από τους ανταποκριτές των ΕΛΓΑ τονίζεται ότι «η ηλεκτρονική κατάθεση των τελών προς τον ΕΛΓΑ (e–banking) κρίνεται η ιδανικότερη για αυτό καλούμε τους εξυπηρετούμενους πολίτες, πριν καταθέσουν τη δήλωση τους, να διερευνήσουν και να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες που έχουν προς αυτήν την κατεύθυνση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου