ΤΟΠΙΚΑ

Επί έναν μήνα χωρίς σταγόνα νερού το Παλιούρι

επί-έναν-μήνα-χωρίς-σταγόνα-νερού-το-πα-873714

Χωρίς σταγόνα νερού εδώ και έναν μήνα καλούνται να ζουν κάτοικοι στο Παλιούρι. Η μοναδική πηγή νερού, μια αρδευτική γεώτρηση έχει χαλάσει και οι κάτοικοι προσπαθούν να συγκεντρώσουν οι ίδιοι χρήματα για να την επιδιορθώσουν και να μπορούν τουλάχιστον να ποτίζουν τις καλλιέργειές τους. Εν έτει 2022 τα νοικοκυριά λειτουργούν με νερό που μεταφέρουν είτε με μπιτόνια είτε με βυτία και αποθηκεύουν σε ιδιόκτητες δεξαμενές, αφού ο οικισμός δεν είναι ενταγμένος στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, το πρόβλημα είναι χρόνιο. Μοναδική πηγή για να παίρνει νερό η περιοχή είναι μία αρδευτική γεώτρηση. Το νερό της όμως είναι ακατάλληλο προς πόση και οικιακή χρήση και χρησιμοποιείται μόνο για άρδευση. Για την κάλυψη των υδρευτικών τους αναγκών, κάτοικοι, επαγγελματίες και όσοι διατηρούν παλιές οικίες στο Παλιούρι, είτε μεταφέρουν νερό με μπιτόνια, είτε έχουν στα σπίτια τους εγκατεστημένες δεξαμενές τις οποίες γεμίζουν με νερό που μεταφέρουν με βυτία.

Ακόμη όμως και το ακατάλληλο προς πόση νερό, οι κάτοικοι το στερούνται τον τελευταίο έναν μήνα, οπότε και η αρδευτική γεώτρηση δεν λειτουργεί λόγω βλάβης. Όπως αναφέρουν κάτοικοι, η ΔΕΥΑΜΒ δεν αναλαμβάνει να αποκαταστήσει τη λειτουργία της δεδομένου ότι δεν είναι στο δίκτυο αρμοδιότητάς της. «Για να μην ξεραθούν οι καλλιέργειές μας ποτίζουμε με μπιτόνια και νερό που παίρνουμε από το Διμήνι», λένε κάτοικοι του οικισμού.

Σύμφωνα με τους ίδιους, είχαν λάβει υπόσχεση για υδροδότηση του οικισμού, που μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.

«Η λύση για τον οικισμό του Παλιουρίου είναι να υπάρχει υδροδότηση με πόσιμο νερό. Η απόσταση από το Διμήνι είναι μικρότερη των χιλίων μέτρων και θα μπορούσε να υδροδοτηθεί ο οικισμός με πόσιμο νερό και να λυθεί το πρόβλημα κι έτσι να πάρει μια άλλη μορφή το χωριό, αφού χωρίς νερό είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να μείνει εκεί», αναφέρουν κάτοικοι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου