ΤΟΠΙΚΑ

Προσέφυγε κατά της προφυλάκισης ο υποπυραγός στη Σκιάθο

προσέφυγε-κατά-της-προφυλάκισης-ο-υπο-874354

Κατά της απόφασης προφυλάκισής του προσέφυγε ο 39χρονος υποπυραγός που συνελήφθη στη Σκιάθο στις αρχές Αυγούστου για παραγωγή και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας από πρόσωπο που τον εμπιστευόταν να τη φυλά, ανήλικη κάτω των 12 ετών.

Το αίτημά του αναμένεται να εξεταστεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, το οποίο θα εκδώσει και το παραπεμπτικό βούλευμα.

Η δικηγόρος του υποπυραγού Πένυ Μαρκοπούλου είχε διαμαρτυρηθεί από την πρώτη στιγμή από την απόφαση προφυλάκισης του 39χρονου πυροσβέστη μετά την απολογία του στον ανακριτή Βόλου.

Σε δηλώσεις της είχε αναφέρει πως η προσωρινή κράτηση είχε αποφασιστεί υπό την πίεση της κοινής γνώμης.

«Αρνούμαστε την κατηγορία. Η δικογραφία δεν περιέχει πληθώρα υλικού παιδικής πορνογραφίας, όπως έχει αφεθεί να εννοηθεί. Μιλάμε για 2-3 φωτογραφίες οι οποίες δικαιολογούνται και όχι για άλλο υλικό, ούτε για σκληρούς δίσκους. Υπάρχει αντίλογος σε όλη την κατηγορία και θα προσβάλλουμε το ένταλμα της προσωρινής κράτησης», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση έφθασε στις αρχές μετά από την καταγγελία της συντρόφου του αξιωματικού. Η 32χρονη είχε αναφέρει στις αρχές πως ανακάλυψε στο κινητό του πυροσβέστη φωτογραφίες με την κόρη της που εστίαζαν σε επίμαχα σημεία. Φέρεται να κατέθεσε πως η 10χρονη πριν λίγες ημέρες της είχε αναφέρει ότι ο αξιωματικός του ΠΣ σύντροφός της, ενώ η ίδια απουσίαζε, την είχε πάρει αγκαλιά, την οδήγησε στο κρεβάτι τους και κοιμήθηκαν μαζί.

Η μηνύτρια είχε καταγγείλει πως ο κατηγορούμενος έχει μεγάλη επιρροή στα παιδιά της και ότι η μεγαλύτερη κόρη της είναι ερωτευμένη μαζί του.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου