ΤΟΠΙΚΑ

Εκπνέει η προθεσμία για τα vouchers

εκπνέει-η-προθεσμία-για-τα-vouchers-875052

Εκπνέει σήμερα, Τετάρτη, η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων από γονείς που διεκδικούν τα voucher για τη δωρεάν φοίτηση των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.

Όπως είναι γνωστό, δόθηκε παράταση μετά τα προβλήματα που εντοπίστηκαν με την πλατφόρμα της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Τα προσωρινά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα 22 Αυγούστου, θα ακολουθήσει περίοδος ενστάσεων από 23 έως 25 του μήνα και στις 29 Αυγούστου, θα ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα με τους δικαιούχους των voucher.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση», ανέρχεται στις 331.200.000 ευρώ (ενισχυμένος κατά 22.200.000 ευρώ σε σχέση με το 2021.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr) με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους.

Κριτήρια μοριοδότησης και επιλογής είναι η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου