ΤΟΠΙΚΑ

1.535 κρούσματα κορονοϊού στη Μαγνησία

1-535-κρούσματα-κορονοϊού-στη-μαγνησία-875225

Συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον πληθυσμό της Μαγνησίας η πανδημία του κορονοϊού. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, το χρονικό διάστημα από 8 έως 14 Αυγούστου, καταγράφηκαν στη Μαγνησία, συνολικά 1.535 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι 1.395 στον χερσαίο νομό και οι 140 στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μειώθηκε το ιικό φορτίο κατά 57% και ο αριθμός των μολύνσεων περιορίστηκε κατά 23,31% στη χερσαία Μαγνησία και κατά 20% στη νησιωτική, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο και πάλι τα κρούσματα είναι υψηλά. Ανέρχονται σε 789 ανά 100.000 πληθυσμού στη χερσαία Μαγνησίας και υψηλότερα, στα 1.074 ανά 100.000 πληθυσμού στις Βόρειες Σποράδες.

«Ο κορονοϊός εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τον πληθυσμό, ανατρέποντας ακόμη και προγραμματισμούς για οικογενειακές διακοπές. Η μείωση που έχει σημειωθεί δεν μας ικανοποιεί διότι ο αριθμός των μολύνσεων εξακολουθεί να είναι υψηλός. Μπορεί μέχρι στιγμής να έχουμε αποφύγει έκρηξη νοσηλειών στο Νοσοκομείο, δεν σημαίνει όμως ότι το φαινόμενο είναι ανώδυνο», αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμης Τσάμης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσάμη το τρέχον είναι το τρίτο κατά σειρά καλοκαίρι μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού. «Τα δύο προηγούμενα, βλέπαμε ότι μειωνόταν ο αριθμός των κρουσμάτων και είχαμε αύξηση ξανά από το φθινόπωρο. Φέτος, βλέπουμε υψηλό αριθμό κρουσμάτων και την καλοκαιρινή περίοδο. Φοβάμαι μήπως δημιουργείται υπόστρωμα για το φθινόπωρο και ότι σε συνδυασμό με κάποια πιο επιθετική παραλλαγή, μήπως οδηγηθούμε σε έκρηξη κρουσμάτων», σημειώνει ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας αναγνωρίζει ότι από τις νέες μολύνσεις χτίζεται ανοσία στον πληθυσμό, σημειώνει ωστόσο ότι «πρόκειται για ένα δυναμικό φαινόμενο που συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί και το καλοκαίρι».

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου