12 Σεπτεμβρίου επιστροφή στα θρανία - Νέα σχολική χρονιά με 8.500 εκπαιδευτικούς

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-15, 10:30:23
Για τη Μαγνησία οι διορισμοί 15 καθηγητών γενικής παιδείας, 16 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής
12 Σεπτεμβρίου επιστροφή στα θρανία - Νέα σχολική χρονιά με 8.500 εκπαιδευτικούς

 

Υπεγράφη από την υπουργό Παιδείας η πρόσκληση για προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών 

Ολοκληρώθηκαν οι 8.500 μόνιμοι διορισμοί ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών τα τελευταία δυόμιση χρόνια σε 25 χιλιάδες, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία ανέφερε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 12 Σεπτεμβρίου με την «καλύτερη δυνατή συνθήκη ανθρώπινου δυναμικού όλων των εποχών».

Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον Σκάι ανακοίνωσε ακόμη ότι υπεγράφη η πρόσκληση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και από την προσεχή εβδομάδα θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα για να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.

Η υπουργός Παιδείας, χαρακτήρισε σημαντική καινοτομία την επέκταση του ολοήμερου σχολείου έως τις 5.30 από το Σεπτέμβριο σε περίπου 5.000 σχολικά τμήματα. Μόνο για την επέκταση του ωραρίου θα προσληφθούν 3.000 εκπαιδευτικοί. Στόχος, τόνισε η κ. Κεραμέως, είναι η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά και η στήριξη των εργαζόμενων γονέων.

Σχετικά με την είσοδο στα Πανεπιστήμια με ταυτότητα, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως πρόκειται για «βήμα προόδου» το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται στη Θεσσαλονίκη και επαφίεται στα ιδρύματα να το προχωρήσουν.

Για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία ανέφερε πως «δεν κόλλησε» και πως από Σεπτέμβριο θα αναλάβει δράση η ομάδα προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που ο κύριος στόχος του θα είναι η αποτροπή τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Για τη φοιτητική στέγη, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι μέσω ΣΔΙΤ χτίζονται νέες υποδομές σε Κρήτη, Θεσσαλία και Θράκη.

 

Οι διορισμοί στη Μαγνησία

Σημειώνεται ότι από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν για τη Μαγνησία οι διορισμοί 15 καθηγητών γενικής παιδείας, 16 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, ενώ επιπλέον διορίζονται πέντε εκπαιδευτικοί μουσικής και σε επίπεδο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 61 εκπαιδευτικοί. Εγιναν επίσης επιπλέον επτά διορισμοί ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Μέσω των συγκεκριμένων διορισμών εκτιμάται ότι καλύπτονται τα κενά στα σχολεία τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τις λιγότερες το δυνατό ελλείψεις.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο βγαίνουν τα λειτουργικά κενά των σχολείων, προκειμένου αυτά να καλυφθούν μέσα από τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που έχει δώσει το Υπουργείο Παιδείας, τα λειτουργικά κενά θα πρέπει να εγκριθούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας το διάστημα από 17 έως 19 Αυγούστου, στις 26 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα ονόματα και στις 29 Αυγούστου οι αναπληρωτές θα κληθούν να δηλώσουν κατά σειρά προτεραιότητας τα σχολεία στα οποία επιθυμούν να υπηρετήσουν.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=