ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με πέντε αγώνες και νέες επιτυχίες μπήκε ο Αύγουστος για τον ΣΔΥΒ

με-πέντε-αγώνες-και-νέες-επιτυχίες-μπή-877737
Παρότι τον Αύγουστο οι αγωνιστικοί ρυθμοί χαλαρώνουν, οι προπονητικοί ποτέ δεν σταματάνε για τους αθλητές του ΣΔΥ Βόλου, ενόψει της προετοιμασίας τους για τους αγώνες δρόμου του φθινοπώρου, με αποκορύφωμα τον κυριότερο στόχο των περισσοτέρων, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Οι αγώνες όμως δεν διακόπτονται ούτε τον Αύγουστο. Eτσι το Σαββατοκύριακο 6-7 Αυγούστου τα μέλη του ΣΔΥΒ βρήκαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να τρέξουν στο Σαραντάπορο, στη Μενδενίτσα, στον Κρικελοπόταμο, στο Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα. Επίσης η Δράκεια είχε την τιμητική της με την ποδηλατική ανάβαση που έγινε την Κυριακή 7/8.

Στον πρώτο χρονικά αγώνα, το απόγευμα του Σαββάτου 6/8 ήρθε και η πρώτη επιτυχία για τον ΣΔΥ Βόλου, με τον Στέργιο Κουσκουρίδα, ο οποίος όχι μόνο έδωσε συνέχεια στο εντυπωσιακό σερί των διαδοχικών εμφανίσεων, αλλά έκανε και τον καλύτερό του πρόσφατο αγώνα. Τερμάτισε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης και στην 1η στην ηλικιακή κατηγορία με χρόνο 23:23, στο Sarantaporo Mountain Run 2022. Η διαδρομή ήταν απόστασης 4 χιλιομέτρων και έγινε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, του γειτονικού Νομού Λάρισας. Στα 11χλμ ο Κώστας Χατζηευφραιμίδης κατέλαβε την 39η θέση με 1:16:38.

Η βράβευση του Κουσκουρίδα στο Σαραντάπορο

Στον ίδιο αγώνα ο Κουσκουρίδας με τον Χατζηευφραιμίδη

Με τη συμμετοχή δύο αθλητών του ΣΔΥ Βόλου έγινε το απόγευμα του Σαββάτου ο 16ος Αγώνας Δρόμου Διάσχιση του Καλλίδρομου Μενδενίτσας Φθιώτιδας, 13.700 μέτρων. Ο Γιώργος Αλμπανούδης και ο Χαράλαμπος Γιώτας τερμάτισαν μαζί στην 83η θέση με χρόνο 1 ώρα 37’11.

Στη Μενδενίτσα Αλμπανούδης και Γιώτας

Η αγωνιστική συνέχεια δόθηκε την Κυριακή 7/8, με τη Βάνα Σπύρου να αναδεικνύεται νικήτρια στις γυναίκες στον 3ο λαϊκό δρόμο Καστανιάς – Μουχάς, που έγινε στο Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα. Η αθλήτρια του συλλόγου τερμάτισε τα 10 χιλιόμετρα σε 54:30. Τέταρτη στις γυναίκες και 3η στην κατηγορία ήταν η Χρυσούλα Σακαβάρα με 1:26:04, ενώ στους άνδρες 1ος στην κατηγορία του τερμάτισε ο Μιχάλης Άκερμαν (1:00:47). Στα 5,5χλμ ο Κώστας Ξένος πήρε την 12η θέση (1ος κατηγορίας) με 29:47.

Νικήτρια στον 3ο λαϊκό δρόμο Καστανιάς-Μουχάς η Βάνα Σπύρου

Στον Κρικελοπόταμο, τον «βρεγμένο δρόμο» της Ευρυτανίας έγινε ένας ξεχωριστός και πρωτότυπος αγώνας, τα 6α Παραποτάμια 2022. Ένας μικτός αγώνας 8χλμ διάσχισης ποταμού και μονοπατιού στη διαδρομή Διπόταμα Προυσού -Γέφυρα Μπακογιάννη – Πλατεία Προδρόμου. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής έγινε εντός του ποταμού που είχε νερό ως 50 εκατοστά. Από τον ΣΔΥ Βόλου έτρεξε ο Βασίλης Ζαφειρίου.

Ο Βασίλης Ζαφειρίου στον Κρικελοπόταμο

Η ποδηλατική Ανάβαση Δράκειας, απόστασης 18 χιλιομέτρων με 1.100μ υψομετρική, έγινε επίσης το πρωί της Κυριακής 7/8, με τον Γιάννη Κλόκα να καταλαμβάνει τη 2η θέση.

Δεύτερος στην ποδηλατική ανάβαση της Δράκειας ο Κλόκας

Από τις μη αγωνιστικές δραστηριότητες, ξεχώρισε το τριήμερο διάσχισης στον Όλυμπο από τον ΕΟΣ Αλμυρού, με ανάβαση εκτός των άλλων στον Μύτικα, την υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας. Η αθλήτρια του ΣΔΥΒ Έλλη Τασιά έφτασε εκεί, αποκομίζοντας μία πρωτόγνωρη εμπειρία.

Στον Μύτικα η Ελλη Τασιά

1ο Pelion Night Trail

Ξεκίνησαν τα test events για το 1ο Pelion Night Trail που θα γίνει το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου. Οι Γιώργος Ράιος και Θάνος Γουλομήτρος έκαναν τον πρώτο έλεγχο στη διαδρομή του μεγάλου αγώνα και τα gps κατέγραψαν απόσταση 17 χιλιομέτρων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τη διαδρομή στις σελίδες του συλλόγου και στο μόνιμο θέμα https://voloshalfmarathon.gr/sdyv/. Στο επόμενο διάστημα θα γίνουν από τη διοργάνωση τεστ και στη μικρή διαδρομή, ενώ θα ανακοινωθεί και ανοιχτή προπόνηση.

Test event για Ράιο και Γουλομήτρο στο Πήλιο

O αγώνας θα γίνει από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, σε συνεργασία με την εταιρεία υπαίθριων δραστηριοτήτων True Adventure. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός όλων των άλλων παροχών, θα δίνεται δώρο φακός κεφαλής, αλλά ακι το δικαίωμα για συμμετοχή στο Souvlaki Party που θα ακολουθήσει μετά τον αγώνα.
Αναλυτικότερα, στις παροχές περιλαμβάνονται:

Τροφοδοσία και υδροδοσία κατά τον αγώνα (5χλμ.-15χλμ.)

ειδικό μετάλλιο φτιαγμένο μόνο για τον αγώνα του 2022

Κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας (ανδρών-γυναικών σε όλους τους αγώνες)

SOUVLAKI Party μετά τη λήξη των αγώνων στο χώρο του χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου.

μπύρες FIX άνευ αλκοόλ για τους ενήλικες

Φακός Κεφαλής

t-shirt dri-fit

Οι εγγραφές γίνονται στο σάιτ του αγώνα https://kentavrostrail.gr και του ΣΔΥ Βόλου https://voloshalfmarathon.gr/sdyv/ και στις συναντήσεις των μελών του ΣΔΥΒ κάθε Τετάρτη ώρα 20.00 ως 21.00 έξω από το στάδιο ΕΑΚ Βόλου. Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, πληρωμές θα γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Πληροφορίες για τους μεγάλους αγώνες που ακολουθούν

139 ήταν οι συμμετοχές που απέστειλε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, η μεγάλη όμως ζήτηση οδήγησε στην εξασφάλιση ακόμη 12 θέσεων, με συνέπεια ο αριθμός ρεκόρ να διευρυνθεί στους 151. Οι νέες εγγραφές που έγιναν είναι οι εξής:

Μαραθώνιος: Βούλγαρης Στέλιος, Μπουμπουζιώτης Ευριπίδης, Τιμπλαλέξης Χρήστος.
10 χιλιόμετρα: Γεωργουλόπουλος Χρήστος, Σπανού Κωνσταντία.
5 χιλιόμετρα: Δήμου Δήμητρα, Μπουδραμή Μαργαρίτα, Συνιώρη Χριστίνα, Τεντζεράκη Αθηνά, Τζιμαγιώργη Μαρία, Τσατσάκος Μιχάλης, Τσιρώνη Παναγιώτα.
Ο ΣΔΥΒ εξακολουθεί να κρατά λίστα αναμονής για τα μέλη του και θα κάνει κάθε προσπάθεια, για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή σε όσους προσεχώς θα ζητήσουν. Μάλιστα υπάρχει ήδη διαθέσιμη μία θέση στον μαραθώνιο και μία θέση στα 5χλμ και θα τις πάρουν όποιοι θα τις ζητήσουν πρώτοι.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου κρατάει επίσης εγγραφές για τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης που θα γίνει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου με αγώνες Ημιμαραθωνίου, 10, και 5 χιλιομέτρων, αλλά και ενός μιλίου την επόμενη ημέρα, Κυριακή μεσημέρι.

Ο ΣΔΥΒ συνεχίζει τις εγγραφές για τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων που θα γίνει στις 17-18 Σεπτεμβρίου (Σάββατο 5χλμ, Κυριακή 30 και 10χλμ).

Για τις παραπάνω διοργανώσεις και για κάθε άλλο αγώνα, όπως βέβαια και για το 1ο Pelion Night Trail, επίσης για εγγραφές νέων μελών, πληρωμές για ξενοδοχείο, τα δύο λεωφορεία που θα ναυλωθούν για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας και για κάθε θέμα του συλλόγου, γίνεται συνάντηση των μελών του ΣΔΥ Βόλου κάθε Τετάρτη και ώρα 20.00 ως 21.00 στο στάδιο ΕΑΚ Βόλου. Όσο αυτό θα είναι κλειστό, οι συναντήσεις θα γίνονται έξω από τη θύρα εισόδου. Για όλα τα θέματα τα μέλη του συλλόγου μπορούν επίσης καθημερινά να επικοινωνούν με τον σύλλογο, με το Δ.Σ ή με τον Κ. Παλάντζα στο 6993953012.

Επίσης με πρωτοβουλία μελών του ΣΔΥ Βόλου ξανάρχισαν οι ομαδικές προπονήσεις, που γίνονται με συνάντηση κάθε Δευτέρα στις 19.30 έξω από την εκκλησία Παναγία “Τρύπα” στις Πλάκες και με τρέξιμο προς την παραλία Βόλου. Διευκρινίζεται ότι οι προπονήσεις γίνονται σε στυλ παρέας και κάθε συμμετέχων είναι υπεύθυνος για την πορεία και για την τροφοδοσία του.

Αιμοδοσία

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός μητρώου του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στις Κεντρικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εθνικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών είναι ο 15211. Τα μέλη του συλλόγου και οι οικογένειές τους προσφέρουν αίμα ανά τακτά διαστήματα, καθώς ειδικά το καλοκαίρι υπάρχει έλλειψη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου