ΤΟΠΙΚΑ

Δρόμους ποτάμια, πτώσεις δέντρων άφησε πίσω του το μπουρίνι

δρόμους-ποτάμια-πτώσεις-δέντρων-άφησ-877874

Δρόμους «ποτάμια» πτώσεις δέντρων και κλείσιμο δρόμων με εγκλωβισμένα αυτοκίνητα άφησε πίσω του στον Βόλο, το καλοκαιρινό μπουρίνι μισής ώρας, που άρχισε στις 4.00 περίπου το απόγευμα και έπληξε ιδιαίτερα τις περιοχές της Νεάπολης και των Αλυκών.

Το μπουρίνι ήταν τόσο δυνατό που δεν υπήρχε ορατότητα σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο μέτρων. Η ένταση και ο όγκος της βροχής πρωτόγνωρος. Οι αστραπές και οι κεραυνοί συνέθεταν ένα σκηνικό πρωτόγνωρο για καλοκαίρι.

Σε εξέλιξη εξαρχής ήταν οι επεμβάσεις συνεργείων του δήμου Βόλου, για να απομακρυνθούν τα νερά που μέσα σε μισή ώρα μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια, ωστόσο κλαδιά δέντρων και φερτές ύλες δυσκόλευαν το έργο των υπαλλήλων, που έδιναν μάχη.

Στην οδό Αθηνών από το ύψος των Πευκακίων μέχρι τον κόμβο της οδού Λαρίσης δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος σε μήκος πάνω από 5 χιλιόμετρα, από τον κόσμο που εγκατέλειπε την παραλία των Αλυκών, όπου το μπουρίνι «σήκωσε» ξαπλώστρες, ομπρέλες και ό,τι υπήρχε στην παραλία.

Σοβαρά επίσης ήταν τα προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους, όπως Ιάσονος, Δημητριάδος και Γρηγορίου Λαμπράκη, όπου η στάθμη του νερού ξεπέρασε το ύψος των πεζοδρομίων. Δεκάδες αυτοκίνητα και λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν μέσα στο κέντρο της πόλης, ενώ πλημμυρικά φαινόμενα αναφέρθηκαν σε διάφορα καταστήματα. Χρήστες του διαδικτύου ανεβάζοντας διάφορα βίντεο έκαναν λόγο για πρωτόγνωρο όγκο βροχής.

Οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια στη Νεάπολη, ενώ μέσα στον Βόλο κλαδιά δέντρων έσπασαν και δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Από το μπουρίνι με την σφοδρή καταιγίδα , που συνοδεύονταν από κεραυνούς και αστραπές η πτώση της θερμοκρασίας έφθασε τους 6 βαθμούς.

Για αρκετή ώρα το 100 ήταν εκτός λειτουργίας, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις από τη Νεάπολη και τις Αλυκές για άντληση υδάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου