Εκδήλωση της δημοτικής χορωδίας Αγχιάλου για το ολοκαύτωμα

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-13, 09:55:37
Εκδήλωση της δημοτικής χορωδίας Αγχιάλου για το ολοκαύτωμα

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιουλίου η εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή καθώς και η εκδήλωση μνήμης του ολοκαυτώματος της Ανατολικής Ρωμυλίας της   30ης Ιουλίου 1906 (παλιά Αγχίαλος)  η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 30 Ιουλίου.

Ήταν μία εκδήλωση από την Μικτή Δημοτική Χορωδία της Νέας Αγχιάλου του Δ. Βόλου.

Η πρόεδρος της χορωδίας κα Κλαίρη Πολυμενίδη απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς όλους τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Η πρόεδρος του Φιλοπρόοδου και μέλος της χορωδίας κα Πετρίδη Βαλασία, που ήταν η ομιλήτρια της εκδήλωσης ανέφερε ότι ,οι  ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ είναι ένα μεγάλο φορτίο που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και παραμένουν οι ρίζες από τις οποίες τρέφεται η συνείδηση μας και καθορίζει δημιουργικά το μέλλον μας.

Η χορωδία μας με μαέστρο την κα Μαριάννα Σαμαρτζή, ερμήνευσε με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων (κανονάκι-λαούτο-) γνωστά αγαπημένα  τραγούδια που αναφέρονται στην προσφυγιά.

Ο συντοπίτης μας καλλιτέχνης  Γιώργος Αποστολόπουλος με βαθιά συγκινητική ερμηνεία, παρουσίασε το τραγούδι του "ΑΓΧΙΑΛΟΣ", σε πρώτη εκτέλεση και  η χορωδός Μαρία Αγγελή συγκίνησε  κυριολεκτικά το κοινό με τη φωνή της.

Ο χορωδός κος Μουτζούρης Κων/νος για άλλη μια φορά ήταν μια μοναδική νότα  με τους ήχους της φυσαρμόνικας και τα ....κουτάλια του.

 Παρευρέθηκε το παιδικό τμήμα του Φιλοπρόοδου συλλόγου Ν.Αγχιάλου και χόρεψε  παραδοσιακούς χορούς και των δύο περιοχών.

Στο κανονάκι ήταν ο Ζήσης Γεωργαλιός και στο λαούτο ο Βασίλης Λεμονιάς.

Μία μουσική καλοκαιρινή νύχτα   που αγαπήσαμε, ταξιδέψαμε πίσω στον χρόνο, νοσταλγήσαμε, συγκινηθήκαμε... και που έγινε πλέον θεσμός στην περιοχή μας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=