ΤΟΠΙΚΑ

Εργα ανάπλασης στο κέντρο της Αργαλαστής

εργα-ανάπλασης-στο-κέντρο-της-αργαλασ-880473

Την ανάπλαση του κέντρου της Αργαλαστής, προϋπολογισμού 1.085.000,00 € θα υλοποιήσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Το έργο εντάχθηκε στη δράση «Παρεμβάσεις σε αστικές περιοχές και στο κτιριακό απόθεμα» και χρηματοδοτείται από το ΥΠΕΝ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόκειται για έργο ανάπλασης έπειτα από σχετική μελέτη που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νοτίου Πηλίου και αφορά την πλακόστρωση της κεντρικής Πλατείας, της πλατείας “Παζαρούλι” που βρίσκεται παραπλεύρως της κεντρικής και δύο κοινόχρηστων χώρων, που βρίσκονται μπροστά από το νέο Δημαρχείο και απέναντι από το ΚΕΠ, καθώς και στη λιθόστρωση του οδικού δικτύου του κέντρου της Τοπικής Κοινότητας Αργαλαστής, συνολικού μήκους 630 μέτρων περίπου και στην τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης και αποχέτευσης των όμβριων υδάτων. Επιπρόσθετα, θα γίνει αναβάθμιση του Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού.

Το έργο θα αναβαθμίσει αισθητικά όχι μόνο την Τοπική Κοινότητα Αργαλαστής, αλλά και όλη την εικόνα του ευρύτερου Δήμου, καθώς με τη λιθόστρωση του οδικού δικτύου, τη δημιουργία μεγαλύτερου πεζοδρομίου, στο τμήμα που ενώνει την κεντρική πλατεία με την επαρχιακή οδό (συνολικό πλάτος 1,80 μέτρων περίπου) και νέων πεζοδρομίων, με την ταυτόχρονη δημιουργία λωρίδων όδευσης τυφλών και ραμπών για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία, θα γίνεται απρόσκοπτη κίνηση των πεζών και θα μειωθεί κατά πολύ η κυκλοφορία των αυτοκινούμενων, ενώ παράλληλα θα επιτευχθεί η διατήρηση της παραδοσιακής Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Παράλληλα, θα αντικατασταθούν οι παλαιοί αγωγοί ύδρευσης που βρίσκονται κατά μήκος του οδικού δικτύου και θα απομακρυνθούν τα όμβρια ύδατα από το κατάστρωμα των οδών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου