ΤΟΠΙΚΑ

Φουλάρουν τα ξενοδοχεία για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

φουλάρουν-τα-ξενοδοχεία-για-το-τριήμε-880574

Ξεκίνησε ήδη από χθες η άφιξη του πρώτου κύματος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου στη Μαγνησία. Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα, οπότε και οι επισκέπτες του τριημέρου θα καταλύσουν στα ξενοδοχεία της περιοχής, ωστόσο φαίνεται ότι οι προγνώσεις για τον καιρό θα αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα για εξορμήσεις της τελευταίας στιγμής.

Ξεκίνησαν να φουλάρουν σταδιακά τα ξενοδοχεία στο Πήλιο, που φαίνεται να έχει την τιμητική του για το τρέχον τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Οι πληρότητες κινούνται σε υψηλά επίπεδα, με τους παραθαλάσσιους προορισμούς να ξεπερνούν το 95% και τους ορεινούς το 85%, ενώ ακόμη και χθες γίνονταν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Ωστόσο οι προγνώσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας που κάνουν λόγο για την εκδήλωση βροχοπτώσεων, που αναμένεται να πλήξουν και την περιοχή του Πηλίου από το μεσημέρι της Κυριακής, ενδέχεται να αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα για τους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής.

Σε κάθε περίπτωση το τριήμερο, αποτελεί σημαντική ανάσα για τους ξενοδόχους μετά από μια δύσκολη περίοδο που προηγήθηκε όχι μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και στις αρχές του καλοκαιριού, οπότε και η τουριστική κίνηση ήταν στο ζενίθ εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης που κλήθηκαν να πληρώσουν με ακριβούς λογαριασμούς οι καταναλωτές.

Σημειώνεται ότι η τουριστική κίνηση αναμένεται να είναι καλή και μετά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, αλλά και μέσα στον Σεπτέμβριο, οπότε και αναμένονται γκρουπ τουριστών από Ισραήλ, Αυστρία, Γερμανία και Γαλλία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου