ΤΟΠΙΚΑ

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Υπόθεση από το 2008 συζητήθηκε το 2021!

απίστευτο-κι-όμως-αληθινό-υπόθεση-από-880590

Υπόθεση που εκκρεμεί από το 2008 στις δικαστικές αίθουσες, συζητήθηκε μόλις πριν έναν χρόνο, το 2021 και χρειάστηκε ένας επιπλέον χρόνος σχεδόν, μέχρι η απόφαση του δικαστηρίου να κοινοποιηθεί στον Δήμο Βόλου. Πρόκειται για πρόστιμο που είχε επιβληθεί στη Δημοτική Τουριστική Επιχείρηση Βόλου (ΔΗΤΕΒ) η οποία έχει λυθεί και εκκαθαριστεί από το 2017 και αφορά σε «παράνομες εργασίες» που είχαν γίνει στα Πευκάκια για την κατασκευή και καθέλκυση του πλοίου της Αργούς!

Υπόθεση από τα… παλιά θα απασχολήσει την οικονομική επιτροπή του Δήμου Βόλου, που συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη 17 Αυγούστου, στη μία το μεσημέρι.

Στις 10 Δεκεμβρίου του 2007 ο τότε Κεντρικός Λιμενάρχης Βόλου, είχε επιβάλλει διπλό πρόστιμο σε βάρος της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Βόλου (ΔΗΤΕΒ). Πρόκειται για μία από τις εταιρείες του Δήμου Βόλου η οποία έχει λυθεί και έχει εκκαθαριστεί από το 2017.

Το ένα πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ αφορούσε σε παράνομες εργασίες και κατασκευές που έγιναν στα «Πευκάκια» για την κατασκευή και στέγαση του πλοίου της Αργούς και το δεύτερο πρόστιμο επίσης ύψους 10.000 ευρώ αφορούσε σε εργασίες διαμόρφωσης και εκσκαφής για τη δημιουργία διαδρόμους για την καθέλκυση του πλοίου, προκειμένου να κάνει το πειραματικό του ταξίδι.

Ενα μήνα μετά την κοινοποίηση του διπλού προστίμου και συγκεκριμένα στις 21 Ιανουαρίου 2008, ο Δήμος Βόλου είχε ασκήσει προσφυγή κατά των δύο αποφάσεων του Κεντρικού Λιμενάρχη Βόλου ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου.

Η συζήτηση των προσφυγών έπαιρνε συνεχείς αναβολές. Χρειάστηκε να περάσουν 13 ολόκληρα χρόνια μέχρι τελικώς η υπόθεση να εκδικαστεί σε δικάσιμο στις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Και απαιτήθηκε ένας επιπλέον χρόνος, έως τις 27 Ιουνίου 2022, μέχρι να βγουν οι αποφάσεις επί των δύο προσφυγών. Οι αποφάσεις κοινοποιήθηκαν στον Δήμο Βόλου από κλητήρα του Διοικητικού Πρωτοδικείου στις 29 Ιουνίου 2022.

Με τις αποφάσεις του το δικαστήριο απορρίπτει τις προσφυγές του Δήμου Βόλου, καθώς κρίθηκε συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή των προστίμων.

Συγκεκριμένα κρίθηκε ότι επήλθε μεταβολή της χερσαίας ζώνης με ανθρώπινη ενέργεια και χωρίς άδεια. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, δεν μπορεί να γίνει αποκατάσταση του σημείου στα Πευκάκια, εξαιτίας του μεγέθους και του είδους των παρεμβάσεων, σύμφωνα με βεβαίωση από τις 18 Νοεμβρίου του 2009 που υπογράφει ο τότε διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Η οικονομική επιτροπή θα κληθεί να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση έφεσης κατά των δύο αποφάσεων ή αν θα πληρώσει το πρόστιμο μετά από 15 χρόνια…

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου