Εγκαίνια Εξωκκλησίου στον Πτελεό

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-12, 21:36:46
Εγκαίνια Εξωκκλησίου στον Πτελεό

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα παρουσία πιστών, τοπικών αρχών και κατοίκων της περιοχής τα εγκαίνια του Ιερού Εξωκκλησίου της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον οικισμό Λεύκη Πτελεού. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ενώ για την ιστορία του Ναϋδρίου μίλησε ο Εφημέριος του χωριού π. Σταύρος Μαλλιαρός.

Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε το 2008 και ανεγέρθηκε δαπάναις των ενοριτών του Πτελεού. Ο π. Σταύρος ευχήθηκε ο νέος Ναός να γίνει το καταφύγιο και το λιμάνι των δοκιμαζομένων ανθρώπων.

Στην ομιλία του π Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός των Εγκαινίων ενός νέου Ναού, που αποδεικνύει ότι «οι Έλληνες συνεχίζουμε την παράδοσή μας ο Ναός να αποτελεί το κέντρο της ζωής μας». Επεσήμανε, όμως, τον κίνδυνο που εγκυμονεί η υπερηφάνεια που μπορεί να προκύψει συγκριτικά με τους Χριστιανούς της Δύσης, όπου στην εποχή μας πολλοί Ναοί αλλάζουν χρήση, καθώς κυριαρχεί η εκκοσμίκευση.

«Είναι πολύ εύκολο να συμβεί το ίδιο και σε εμάς και να χάσουμε τον θησαυρό μας. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, να κρατήσουμε την πίστη και την παράδοσή μας ως ενοποιό μας δύναμη, ν’ ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του λαού μας, για να νιώθει ότι η Εκκλησία είναι Μητέρα του». Ο Σεβασμιώτατος, τέλος, επαίνεσε εκείνους που ξεκίνησαν την προσπάθεια της ανέγερσης του Ναού, μεταξύ των οποίων και ο αείμνηστος π. Αναστάσιος Ζαχαρής και όσους κοπίασαν για να αφήσουν στις μέλλουσες γενιές αυτή την ιερή παρακαταθήκη.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
5
=