ΤΟΠΙΚΑ

Εκλεψαν βάρκα… για να ψαρέψουν

εκλεψαν-βάρκα-για-να-ψαρέψουν-881978

Ολόκληρη επιχείρηση έστησε το Λιμενικό Βόλου σε συνεννόηση με τους λιμενικούς Τρικερίου, προκειμένου να καταφέρουν να «γραπώσουν» τους δράστες κλοπής βάρκας, που μόλις εντοπίστηκαν και συνειδητοποίησαν ότι θα συλληφθούν τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας τη βάρκα, που ήταν φορτωμένη με αχινούς. Εντοπίστηκαν λίγο αργότερα και συνελήφθησαν οι δύο που έκλεψαν τη βάρκα, αλλά και ένας ακόμη φίλος τους, ο οποίος θα διωχθεί με την κατηγορία της υπόθαλψης.

Ολα συνέβησαν το πρωί της Τετάρτης. Το λιμενικό τμήμα Αγίας Κυριακής Τρικέρων που υπάγεται στο Λιμεναρχείο Βόλου ενημερώθηκε από ιδιοκτήτη βάρκας ότι εκλάπη. Ηταν αγκυροβολημένη στην περιοχή «Χρυσή Άμμος», στον δήμο Νοτίου Πηλίου.

Αμεσα, πλωτό σκάφος με στελέχη του Λιμενικού απέπλευσε στην περιοχή και ξεκίνησε τις έρευνες για τον εντοπισμό της λέμβου. Μία ώρα αργότερα εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή «Κανόνι» η κλεμμένη λέμβος, με δυο επιβαίνοντες σε αυτή. Οταν το σκάφος του λιμενικού έγινε αντιληπτό από τους επιβαίνοντες της λέμβου, οι δράστες οδήγησαν το σκάφος στα βράχια, το εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή σε δύσβατη περιοχή. Από την έρευνα στο εγκαταλειμμένο σκάφος, προέκυψε ότι οι επιβαίνοντες είχαν προβεί στην παράνομη αλιεία από κοινού 850 αχινών. Κλιμάκιο ανδρών του γραφείου ασφαλείας του λιμεναρχείου διενήργησε έρευνες στην δύσβατη περιοχή «Χοντρή Άμμος» και μαζί με στελέχη του λιμενικού Αγίας Κυριακής Τρικέρων εντόπισε και συνέλαβε τους δυο αλλοδαπούς υπηκόους που είχαν κλέψει τις πρώτες πρωινές ώρες τη λέμβο, καθώς και έναν τρίτο αλλοδαπό, συνεργάτη τους, που τους βοήθησε να διαφύγουν.

Χθες, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας, ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο και διέταξε την ελευθέρωση τους.

Από το λιμενικό τμήμα της Αγίας Κυριακής Τρικέρων επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις για την πράξη της παράνομης αλιείας.

Οι δύο που έκλεψαν τη λέμβο και επέβαιναν πάνω σε αυτή αντιμετωπίζουν την κατηγορία κλοπής λέμβου και πρόκλησης φθορών σε αυτή, ενώ ο τρίτος αλλοδαπός που θεωρείται συνεργός τους θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου