ΤΟΠΙΚΑ

«Ράλι» για τους παιδικούς σταθμούς

ράλι-για-τους-παιδικούς-σταθμούς-882305

«Ράλι» θα χρειαστεί να κάνουν στα τέλη Αυγούστου γονείς που διεκδικούν τα voucher για τη δωρεάν φοίτηση των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς, μετά τα προβλήματα που εντοπίστηκαν με την πλατφόρμα της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Όπως είναι γνωστό, γονείς που επιχειρούσαν να κάνουν αιτήσεις δεν μπορούσαν να τις ολοκληρώσουν εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ, αντί για σήμερα, η περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει την Τετάρτη 17 Αυγούστου, τα προσωρινά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την επόμενη Δευτέρα 22 Αυγούστου, θα ακολουθήσει περίοδος ενστάσεων από 23 έως 25 του μήνα και στις 29 Αυγούστου, θα ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα με τους δικαιούχους των voucher. Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι γονείς θα πρέπει εφόσον έχουν λάβει τα πολυπόθητα εισιτήρια να επιδοθούν σε αγώνα δρόμου για να οριστικοποιήσουν θέσεις σε βρεφικούς, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, ενώ όσοι δεν χρηματοδοτηθούν θα πρέπει να αναζητήσουν ελεύθερες θέσεις καταβάλλοντας δίδακτρα.

Η διαδικασία στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση» έχει καθυστερήσει δοκιμάζοντας τα όρια υπομονής των γονέων και ιδίως των εργαζόμενων που δεν μπορούν να κάνουν τον οικογενειακό προγραμματισμό τους.

Σημειώνεται ότι οι θέσεις στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου είναι συγκεκριμένες και καλύπτονται κατά προτεραιότητα από δικαιούχους των voucher.

Οπως είναι γνωστό, σε επίπεδο Δήμου Βόλου λειτουργούν υπό την ομπρέλα του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου 12 βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί δυναμικότητας 500 παιδιών και υπό την ομπρέλα της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ επιπλέον τέσσερις βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί, δυναμικότητας 200 παιδιών. Λειτουργούν επίσης πέντε ΚΔΑΠ δυναμικότητας 750 παιδιών και δύο ΚΔΑΠ-μεΑ δυναμικότητας 110 παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση», ανέρχεται στις 331.200.000 ευρώ (ενισχυμένος κατά 22.200.000 ευρώ σε σχέση με το 2021.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr) με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους.

Κριτήρια μοριοδότησης και επιλογής είναι η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021).

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου