ΤΟΠΙΚΑ

Δεύτερη διάρρηξη μέσα σε 15 ημέρες σε βενζινάδικο στην Αργαλαστή

δεύτερη-διάρρηξη-μέσα-σε-15-ημέρες-σε-βε-882319

Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι της Αργαλαστής από τη νέα, δεύτερη μέσα σε 15 ημέρες, διάρρηξη σε πρατήριο υγρών καυσίμων του χωριού, δίπλα από τα σπίτια τους. Αγνωστος ή άγνωστοι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο του πρατηρίου και για μία ακόμη φορά «εξαφάνισαν» τσιγάρα και χρήματα από την ταμειακή μηχανή και έγιναν… καπνός. Κανείς δεν αντιλήφθηκε τη δράση τους παρά μόνο χθες το πρωί, όταν ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου υγρών καυσίμων πήγε στην επιχείρησή του για το μεροκάματο και διαπίστωσε ότι είχε γίνει για μία ακόμη φορά στόχος.

Η νέα διάρρηξη έγινε χθες, Πέμπτη, τα ξημερώματα, μεταξύ 3:30 και 4:00 το πρωί. Ο δράστης ή οι δράστες, που εικάζεται ότι είναι τα πρόσωπα και πίσω από την πρώτη διάρρηξη στη συγκεκριμένη επιχείρηση, παραβίασαν την κεντρική πόρτα, μπήκαν μέσα και φαίνεται ότι κινήθηκαν στοχευμένα, γνωρίζοντας τα… κατατόπια. Πήραν κούτες με τσιγάρα και από την ταμειακή μηχανή το ποσό των 1.500 ευρώ περίπου και μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας, εξαφανίστηκαν.

Οταν χθες το πρωί, ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου υγρών καυσίμων, που επίσης εμπορεύεται καπνικά προϊόντα και διαθέτει μεγάλη κάβα ποτών στον ίδιο χώρο, πήγε για να ανοίξει το μαγαζί του, δεν πίστευε στα μάτια του.

Ο χώρος του είχε παραβιαστεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες. Οπως διαπίστωσε, οι δράστες είχαν αφαιρέσει κούτες με τσιγάρα και όλα τα χρήματα που είχε αφήσει το προηγούμενο βράδυ, στο συρτάρι της ταμειακής του μηχανής.

Αμεσα κάλεσε αστυνομία. Περιπολικό σταμάτησε έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων και αστυνομικοί άρχισαν να συγκεντρώνουν στοιχεία και μαρτυρίες για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Δεύτερη φορά σε λίγες μέρες

Ηταν η δεύτερη φορά, που η επιχείρηση έγινε στόχος. Η πρώτη διάρρηξη είχε σημειωθεί και πάλι ξημερώματα, της 26ης προς 27ης Ιουλίου. Και τότε δράστες εισέβαλαν στην επιχείρηση και απέσπασαν κούτες με τσιγάρα, ποτά που είχε στην κάβα, αξίας 20.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ που βρήκαν στην ταμειακή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την πρώτη φορά, οι δράστες είχαν καταστρέψει και το σύστημα ασφαλείας της επιχείρησης. Ο ιδιοκτήτης φέρεται ότι προμηθεύτηκε καινούριο, πληροφορίες ωστόσο υποστηρίζουν ότι δεν είχε προλάβει να το εγκαταστήσει.

Χτύπημα μετά από προμήθεια καπνικών ειδών

Το νέο συμβάν αναστάτωσε ολόκληρο το χωριό. Η επιχείρηση βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή, δίπλα από σπίτια, οι ένοικοι των οποίων πλέον φοβούνται τι τους ξημερώνει. «Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Στις πόλεις ακούμε για διαρρήξεις, ληστείες. Αλλά διπλή διάρρηξη σε χωριό και μάλιστα στην ίδια επιχείρηση, δεν έχει ξανασυμβεί. Τουλάχιστον όχι στον τόπο μας κι όχι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφεραν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η διάρρηξη ήταν και το μοναδικό θέμα συζήτησης στην πλατεία του χωριού. Κάποιοι ανέφεραν ότι και τα δύο περιστατικά έγιναν μόλις μία ή δύο ημέρες, αφότου ο επαγγελματίας είχε κάνει την καθιερωμένη προμήθεια σε τσιγάρα και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι κινήσεις του να παρακολουθούνται από τους δράστες.

Για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό από τις διωκτικές αρχές. Κανείς δεν αποκλείει οι δράστες της διάρρηξης στο πρατήριο υγρών καυσίμων να είναι τα ίδια πρόσωπα που στις αρχές Ιουλίου είχαν χτυπήσει και σε μάρκετ στην περιοχή της Αφήσου, αποσπώντας λεία 4.000 ευρώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου