ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίωξη στα νερά του Παγασητικού για κλεμμένη βάρκα

καταδίωξη-στα-νερά-του-παγασητικού-γι-882801

Μεγάλη επιχείρηση στα νερά του Παγασητικού πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί με στελέχη του Λιμενικού Σώματος να καταδιώκουν αλλοδαπούς που είχαν κλέψει λέμβο από την παραλία της Χοντρής Άμμου.

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου για την κλοπή λέμβου, εξωλέμβιας μηχανής, την φθορά της λέμβου, την παράνομη αλιεία εχινόδερμων (αχινών) καθώς και την σύλληψη ακόμη ενός αλλοδαπού υπηκόου με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω προέβησαν σε κλοπή λέμβου, με σκοπό τη διενέργεια αλιείας, στην περιοχή Χοντρής Άμμου Δήμου Ν. Πηλίου.

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες της 10-08-2022 ενημερώθηκε το Β΄Λ/Τ Αγίας Κυριακής Τρικέρων, από ιδιοκτήτη λέμβου για την κλοπή της στην περιοχή «Χοντρή Άμμος» Δήμου Νοτίου Πηλίου. Άμεσα, πλωτό σκάφος με στελέχη της ανωτέρω Υπηρεσίας απέπλευσε και διεξήγαγε έρευνες για τον εντοπισμό της. Περί ώρα 11:00 εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή «Κανόνι» η κλεμμένη λέμβος, με δυο επιβαίνοντες σε αυτή.

Όταν το σκάφος του Λιμενικού έγινε αντιληπτό από τους επιβαίνοντες της λέμβου, οδήγησαν το σκάφος στα βράχια, το εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή στην δύσβατη περιοχή μη υπακούοντας στις συστάσεις των Λιμενικών. Από την μετέπειτα έρευνα στο εγκαταλειμμένο σκάφος, προέκυψε ότι οι δράστες, είχαν προβεί στην από κοινού παράνομη αλιεία οκτακοσίων πενήντα ατόμων του είδους εχινόδερμων (αχινοί).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο και τους άφησε ελεύθερους, ενώ από Β ́Λ/Τ Αγίας Κυριακής Τρικέρων επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις για την πράξη της παράνομης αλιείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου