ΤΟΠΙΚΑ

Εκφραση συγχαρητηρίων στο λιμεναρχείο Βόλου και Αγ. Κυριακής

εκφραση-συγχαρητηρίων-στο-λιμεναρχε-883055

Τα δημόσια και θερμά συγχαρητήρια στα στελέχη του Γραφείο Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και στα στελέχη του Β’ Λ/Τα της Αγίας Κυριακής Τρικέρων έδωσε η ΕΠΛΣ Θεσσαλίας , Φθιώτιδας & Β. Σποράδων.

Τα δύο τμήματα εντόπισαν και συνέλαβαν την 10-08-2022 δυο αλλοδαπούς υπήκοους για την κλοπή λέμβου, εξωλέμβιας μηχανής, την φθορά της λέμβου, την παράνομη αλιεία εχινόδερμων (αχινών) καθώς και την σύλληψη ετέρου αλλοδαπού υπηκόου με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες της 10-08-2022 ενημερώθηκε το Β΄Λ/Τ Αγίας Κυριακής Τρικέρων, από ιδιοκτήτη λέμβου για την κλοπή της στην περιοχή «Χοντρή Άμμος» Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Άμεσα, πλωτό σκάφος με στελέχη της ανωτέρω Υπηρεσίας απέπλευσε και διεξήγαγε έρευνες για τον εντοπισμό της. Περί ώρα 11:00 εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή «Κανόνι» η κλεμμένη λέμβος, με δυο επιβαίνοντες σε αυτή. Όταν το σκάφος του Λιμενικού έγινε αντιληπτό από τους επιβαίνοντες της λέμβου, οδήγησαν το σκάφος στα βράχια, το εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή στην δύσβατη περιοχή μη υπακούοντας στις συστάσεις των Λιμενικών. Από την μετέπειτα έρευνα στο εγκαταλειμμένο σκάφος, προέκυψε ότι οι δράστες, είχαν προβεί στην από κοινού παράνομη αλιεία οκτακοσίων πενήντα (850) ατόμων του είδους εχινόδερμων (αχινοί).

Κλιμάκιο ανδρών του Γραφείου Ασφαλείας, κλήθηκε να συνδράμει στην δύσκολη επιχείρηση καθώς επρόκειτο για έρευνες σε χερσαία δύσβατη περιοχή, μεγάλης έκτασης, με σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψη των αγνώστου ταυτότητας δραστών. Σε συνεργασία με στελέχη του Β΄Λ/Τ Αγίας Κυριακής Τρικέρων, ύστερα από πολύωρες έρευνες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί υπήκοοι που είχαν κλέψει τις πρώτες πρωινές ώρες την λέμβο, καθώς και έτερο αλλοδαπό υπήκοο που τους βοήθησε να διαφύγουν.

Το Γραφείο Ασφαλείας του Κ.Λ. Βόλου διαθέτει έμπειρα στελέχη με εξειδικευμένες γνώσεις και παρά την έλλειψη στελέχωσης που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, έχει κάνει πολλές επιτυχίες αναφορικά με την πάταξη παράνομων δραστηριοτήτων, ενώ ταυτόχρονα έχει συμβάλει τα μέγιστα στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος καταπολεμώντας την παράνομη και υπερβολική αλιεία, που διαταράσσει το οικοσύστημα. Αφανείς ήρωες πολλές φορές, λόγω της φύσης της εργασίας τους, δρουν τόσο στο θαλάσσιο πεδίο όσο και στο χερσαίο, όπως στο χθεσινό περιστατικό, και καλούνται να εξιχνιάσουν ιδιαίτερα περιστατικά, όπως χαρακτηριστικά αυτό, που έλαβε χώρα την 12-09-2021 στην περιοχή «Ξυνόβρυση» Δήμου Νοτίου Πηλίου, που με μοναδικό στοιχείο ένα εγκαταλειμμένο κομμάτι διχτυού εντός του θαλάσσιου ύδατος, κατάφεραν να εντοπίσουν και να οδηγήσουν στην δικαιοσύνη τον δράστη για περιστατικό «Μη ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού κ.λπ.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου