Στα γραφεία της δευτεροβάθμιας ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-11, 19:27:32
Στα γραφεία της δευτεροβάθμιας ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Επίσκεψη στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πραγματοποίησε χθες ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Εκεί συναντήθηκε σε θερμό κλίμα με το νέο Διευθυντή κ. Σωκράτη Σαβελίδη ενώ συμμετείχαν επίσης η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Φασουράκη και η Προϊσταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μπέα.

Ο Βουλευτής αρχικά συνεχάρη τον κ. Σαβελίδη, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει τα ηνία της Διεύθυνσης σε μία περίοδο αρκετά απαιτητική, όπου η δημόσια παιδεία στη χώρα πλήττεται ευθέως από τις επιλογές της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας στη Μαγνησία.

Όπως ενημερώθηκε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, οι Σύλλογοι Διδασκόντων της Μαγνησίας έχουν εδώ και καιρό διαπιστώσει ότι πολλοί μαθητές αντιμετωπίζουν διαβιωτική δυσχέρεια και στερούνται των απαραίτητων χρημάτων ακόμα και για τις πιο απλές σχολικές δραστηριότητες. «Η Πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο οφείλουν σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίζουν ότι όλοι οι μαθητές των δημόσιων σχολείων θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις σχολικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, χωρίς φαινόμενα αποκλεισμού και κοινωνικής περιθωριοποίησης», τόνισε ο Βουλευτής.

Οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ανέφεραν ακόμα στο Βουλευτή ότι σημαντικό ζήτημα για την περιοχή αποτελεί και η μετακίνηση των μαθητών από και προς υπερτοπικά σχολεία, καθώς σήμερα, πολλές είναι οι οικογένειες που επιβαρύνονται ένα σημαντικό κόστος για την καθημερινή μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους.

«Εν μέσω ενεργειακής κρίσης και ραγδαίων αυξήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης, η ελάφρυνση των μαθητών και των οικογενειών τους και η έμπρακτη ενίσχυση τους, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται με αξιοπρέπεια στις καθημερινές ανάγκες της σχολικής ζωής θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση», επεσήμανε εμφατικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε θερμά τον Διευθυντή και τους εκπροσώπους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τη γόνιμη συζήτηση και δεσμεύτηκε να στηρίξει και να αναδείξει τα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της περιοχής με κάθε κοινοβουλευτικό μέσο.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=