ΤΟΠΙΚΑ

Αστατο το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

αστατο-το-τριήμερο-του-δεκαπενταύγου-883540

Συννεφιές, κατά τόπους βροχοπτώσεις, σε ορισμένες περιοχές έντονες και θερμοκρασία που δεν θα ξεπεράσει τους 30ο C προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου και στη Μαγνησία. Από την Τρίτη ωστόσο, ο υδράργυρος αναμένεται να ακολουθήσει ανοδική πορεία και δεν αποκλείεται να επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα και στην περιοχή της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του γνωστού μαθηματικού – μετεωρολόγου, Θεοφάνη Τακούδη, η αστάθεια του καιρού θα είναι εμφανής από σήμερα στη Μαγνησία. Θα επικρατήσουν συννεφιές και υπάρχει ενδεχόμενο για λίγες βροχές, μικρής όμως διάρκειας.

Αύριο, Παρασκευή, ο καιρός θα είναι καλός τις πρωινές ώρες. Αναμένονται συννεφιές, οι οποίες θα πυκνώσουν προς το μεσημέρι οπότε και θα εκδηλωθούν λίγες βροχές. Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί τις βραδινές ώρες.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά καλός, με λίγες συννεφιές και ανοίγματα. Θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι και θερμοκρασία, που θα κυμανθεί στους 30ο C.

Την Κυριακή θα υπάρξουν αραιές συννεφιές, οι οποίες θα πυκνώσουν προς το μεσημέρι. Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, από τις μεσημεριανές ώρες θα εκδηλωθούν κατά τόπους βροχές, οι οποίες σε κάποιες περιοχές, ιδίως στα παράλια, θα είναι έντονες κυρίως προς το τέλος της ημέρας, από το απόγευμα δηλαδή και μέχρι το βράδυ.

Ο καιρός θα βελτιωθεί από την Δευτέρα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου και το θερμόμετρο θα δείξει 30ο C.

Ακολουθεί καύσωνας του Αυγούστου

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Νίκο Καντερέ, από την ερχομένη Τρίτη ξανά θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην ηπειρωτική χώρα στους 37ο και 38ο C.

Δεν αποκλείεται μάλιστα ο υδράργυρος να σκαρφαλώσει και στους 39ο C, με τον καύσωνα να διαρκεί τουλάχιστον τέσσερις ημέρες.

«Εως σήμερα το φετινό καλοκαίρι κατά τη γνώμη μου ήταν ήπιο, χωρίς πολύ μεγάλες εξάρσεις του υδραργύρου και για πάρα πολλές ημέρες. Στην ανατολική και νότια Ελλάδα τα μελτέμια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, ενώ στη δυτική και λιγότερο στη βόρεια Ελλάδα η ζέστη ήταν αισθητή από την απουσία των ανέμων.

Οπωσδήποτε δεν νιώσαμε τη κλιματική κρίση, σε σύγκριση με τη δυτική και κεντρική Ευρώπη, όπως σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία Βρετανία και κυρίως Ισπανία και Πορτογαλία», σχολιάζει ο κ. Καντερές.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου