ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη έξι μηνών σε βάρος 35χρονου για ενδοοικογενειακή απειλή

καταδίκη-έξι-μηνών-σε-βάρος-35χρονου-για-885913

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών, εφέσιμη και με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 35χρονο από τη Σκόπελο, που κάθισε στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας την κατηγορία για ενδοοικογενειακή απειλή.

Σε βάρος του 35χρονου είχε υποβληθεί μήνυση από την πρώην σύντροφό του και μητέρα των δίδυμων παιδιών του, ότι την απείλησε πως θα της κάνει κακό. Το επεισόδιο καταγράφηκε την 1η Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη μηνύτρια, ενώ εκείνη περπατούσε στον δρόμο, εμφανίστηκε ο 35χρονος και της είπε: «Θα έρθω και θα σου σπάσω το σπίτι και το κεφάλι».

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 35χρονος υποστήριξε ότι της μίλησε απότομα, όμως, αρνήθηκε ότι την απείλησε πως θα της κάνει κακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι διέμενε μαζί μέχρι πριν πέντε χρόνια, δίχως γάμο. Κατά τη διάρκεια της συμβίωσής του απέκτησε δίδυμα, ηλικίας σήμερα 7 χρόνων, το ένα μάλιστα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας εκ γενετής.

Οπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, η πρώην σύντροφός του δεν επέτρεπε να βλέπει τα παιδιά πολύ συχνά. Για διάστημα τριών εβδομάδων, πριν το επεισόδιο στην παραλία της Σκοπέλου, επιχειρούσε να επικοινωνήσει μαζί της , η ίδια όμως τον είχε μπλοκάρει στο κινητό. «Θύμωσα. Οργίστηκα και την έβρισα. Δεν την απείλησα όμως», ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο ο Εισαγγελέας όσο και οι υπόλοιποι δικαστές συνέστησαν στο πρώην ζευγάρι να υπάρξει ποινική διαμεσολάβηση. Να καθοριστούν οι ημέρες που ο 35χρονος θα μπορεί να βλέπει τα παιδιά του, ώστε να σταματήσει η διαμάχη μεταξύ τους. Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή.

Ο 35χρονος μετά την καταδίκη του για ενδοοικογενειακή απειλή άσκησε έφεση επί της ποινής.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου