«Crash test» ο Αύγουστος

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-09, 10:31:08
Συγκεντρωτικά στην ΠΕ Μαγνησίας έχουν πραγματοποιηθεί 361.079 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 133.519 με την πρώτη δόση, 129.480 με τη δεύτερη δόση, ενώ 104.842 άτομα έχουν κάνει την τρίτη δόση
«Crash test» ο Αύγουστος

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας στη Μαγνησία τις τελευταίες εβδομάδες περιλαμβάνουν ένα καλό και δύο αρνητικά. Το καλό είναι ότι οι νοσηλείες ασθενών με covid στο νοσοκομείο Βόλου συγκριτικά με τον αριθμό των κρουσμάτων είναι κάτω από 30.

Ο αριθμός θεωρείται φυσιολογικός για τα δεδομένα της εποχής και λαμβανομένου υπόψη ότι οι υποπαραλλαγές της Ομικρον 2 προκαλούν επιπλοκές ειδικά στις μεγάλες ηλικίες ατόμων που έχουν υποκείμενα νοσήματα, με αποτέλεσμα ηλικιωμένοι να οδηγούνται για νοσηλεία στους θαλάμους covid.

Τα δύο αρνητικά αφορούν στον υψηλό αριθμό κρουσμάτων και στον χαμηλό αριθμό εμβολιασμών. Τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, οπότε ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει κρούσματα σε εβδομαδιαία βάση στη Μαγνησία, οι μολύνσεις που καταγράφονται είναι κάθε φορά περισσότερες από 2.500, με ένα μεγάλο ποσοστό να αφορά στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Την ίδια ώρα, όμως, οι εμβολιασμοί είναι καθηλωμένοι. Το mega εμβολιαστικό κέντρο στο νοσοκομείο Βόλου λειτουργεί πλέον μόνο Δευτέρα και Τετάρτη για τους ενήλικες και Παρασκευή για το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορονοϊού που αφορά στα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 11 χρόνων.

Συγκεντρωτικά στην ΠΕ Μαγνησίας έχουν πραγματοποιηθεί 361.079 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 133.519 με την πρώτη δόση, 129.480 με τη δεύτερη δόση, ενώ 104.842 άτομα έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Αντίστοιχα στις Βόρειες Σποράδες έχουν συνολικά πραγματοποιηθεί 27.899 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 11.085 με την πρώτη δόση, 10.856 με τη δεύτερη δόση, ενώ 7.520 άτομα έχουν κάνει την πρώτη αναμνηστική (3η δόση).

Σημειώνεται πως στην επίσημη πλατφόρμα emvolio.gov.gr δεν έχουν καταχωρηθεί ακόμη στοιχεία αναφορικά με την τέταρτη δόση και πόσοι την έχουν ήδη κάνει.

Σχολιάζοντας την κατάσταση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, ο επικεφαλής των ΤΕΠ Ηλίας Καραμέτος, προέτρεψε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση του εμβολιασμού, καθώς τους προστατεύει από την σοβαρή νόσηση σε μεγάλο βαθμό.

«Δεν θα πρέπει να αμελείται η χρήση μάσκας και το self test, προς γρήγορη διάγνωση, σε περίπτωση που κάποιος νοσεί. Ειδικά, οι νέοι άνθρωποι που επιστρέφουν από τις διακοπές, με τα νησιά να βράζουν από κρούσματα θα πρέπει οπωσδήποτε να ελέγχονται και να αποφεύγουνε για ένα διάστημα ασφαλείας τις κοινωνικές συναναστροφές με άτομα της τρίτης ηλικίας», επισήμανε ακόμη.

Ο κ. Καραμέτος ρωτήθηκε και για τις υποπαραλλαγές της Ομικρον που φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα μεταδοτικές και ταλαιπωρούν εκτός από ανεμβολίαστους και ένα μεγάλο τμήμα εμβολιασμένων πολιτών.

 «Περιμένουμε νέα εμβόλια, περίπου τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, που θα είναι πιο αποτελεσματικά. Εως τότε, καλό είναι, όσοι έχουν κάνει την τρίτη δόση και ειδικά όσα άτομα είναι πάνω από 60 ετών να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια», ανέφερε, εξηγώντας παράλληλα ότι τα ποσοστά ανοσίας από οργανισμό σε οργανισμό διαφέρουν και αυτό αποτυπώνεται στον τρόπο με τον οποίο περνάει τον κορονοϊό κάποιος που είναι εμβολιασμένος και εκείνος που δεν έχει εμβολιαστεί.

Τέλος, ο ίδιος απέδωσε την εκρηκτική άνοδο των κρουσμάτων στη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα των υποπαραλλαγών, στη χαλάρωση των μέτρων και στη πιο χαλαρή συμπεριφορά των πολιτών.

Που θα γίνουν σήμερα rapid test

Η περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό Μαγνησίας, για σήμερα Τρίτη 9 Αυγούστου 2022.

Στη Μαγνησία οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα κάνουν δωρεάν ελέγχους στα παρακάτω σημεία:

*08:00-15:30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου

 *08:30-15:00 μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου

*08:30-10:30 μαζική δειγματοληψία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

 *11:00-14:00 μαζική δειγματοληψία στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Βόλου

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
2
=