ΤΟΠΙΚΑ

Η κλιματική κρίση στο επίκεντρο της εκδήλωσης του «Κοινού των Μαγνήτων»

η-κλιματική-κρίση-στο-επίκεντρο-της-εκ-890547

Η κλιματική κρίση και οι συνέπειες της θα αποτελέσει το θέμα της φετινής κεντρικής εκδήλωσης του Κοινού των Μαγνήτων, του παγκόσμιου σωματείου αποδήμων Μαγνήτων, με έδρα το Βόλο, με τίτλο «Κλιματική Κρίση . Η Υπαρξιακή Πρόκληση του 21ου Αιώνα». Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας στον αύλειο χώρο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου μεθαύριο Δευτέρα 8 Αυγούστου, στις 20:00, με είσοδο ελεύθερη.

Ομιλητές θα είναι :

  • ο ομότιμος καθηγητής Φυσικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Απόστολος Δ. Παναγιώτου, μέλος του Κοινού των Μαγνήτων, με θέμα «Το Θερμοκήπιο Γή»
  • η καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Όλγα Γ. Χριστοπούλου με θέμα «Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στα Φυσικά Οικοσυστήματα , τη Γεωργία και το Αστικό Περιβάλλον» και
  • ο ενεργειολόγος, Δρ. Γιώργος Παπαρσένος, μέλος του Κοινού των Μαγνήτων, με θέμα «Ευρωπαϊκές Πολιτικές για τον Μετασχηματισμό του Ενεργειακού Συστήματος».

Στην αρχή της εκδήλωσης θα απονεμηθούν τα βραβεία αριστείας «Μαρία Ζουπανιώτη» στην Φιλάνθη-Φωτεινή Κυπαρισσοπούλου, φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών από τον Δρ. Δημήτρη Ηλιόπουλο, και «Χαράλαμπος Τσιμάς» στον Ελευθέριο Α. Φιλίππου, φοιτητή του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών από την οικογένειά του, στη μνήμη του ευεργέτη της Μαγνησίας.

Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα δρώμενο σύγχρονου χορού με τίτλο «Ανάσα» , με τη χορεύτρια-χορογράφο Rhiannon Efthymiou Morgan, σε μουσική MaxRichter.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου