ΤΟΠΙΚΑ

«Το έσκασε» από αναμορφωτήριο στο Βόλο και συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

το-έσκασε-από-αναμορφωτήριο-στο-βόλ-890816

Στη σύλληψη ενός 17χρονου, που είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων στο Βόλο, προχώρησαν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης οι ομάδες Ζ και ΔΙΑΣ της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο ανήλικος φέρεται πως εμπλέκεται και σε απόπειρα διάρρηξης που πραγματοποίησε εκείνη την ώρα σε ΙΧ.

στις 00:30 π.μ. ομάδες Ζ και ΔΙΑΣ που βρισκόντουσαν στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, εντόπισαν έναν 17χρονο στην οδό Αισώπου, ο οποίος όπως αποδείχθηκε, είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου τον Απρίλιο και από τότε κανείς δεν γνώριζε που βρίσκονταν.

Επιπλέον, λίγο πριν από τη σύλληψη του ανηλίκου, σ’ ένα στενάκι δίπλα από την συγκεκριμένη οδό περίοικοι της περιοχής δήλωσαν στο GRTimes.gr πως δύο δράστες προσπάθησαν να διαρρήξουν σταθμευμένο αυτοκίνητο, διότι μέσα υπήρχε μία τσάντα.

«Ακούσαμε δύο δυνατούς «κρότους» και αρχικά νομίζαμε πως ήταν πυροβολισμοί, οπότε απευθείας καλέσαμε την Αστυνομία. Όταν βγήκαμε να δούμε τι είχε συμβεί, είδαμε τους δύο δράστες να έχουν πάρει πέτρες και να προσπαθούν να σπάσουν το τζάμι. Όταν αντιλήφθηκαν πως τους είχε «πάρει» χαμπάρι ολόκληρη η γειτονιά προσπάθησαν να διαφύγουν μέσω της οδού Σαπφούς. Ωστόσο, κατάλαβαν πως δεν μπορούσαν να φύγουν ούτε από εκεί και κρύφτηκαν πίσω από έναν κάδο απορριμμάτων».

Τέλος, σύμφωνα με τα όσα τόνισαν οι αυτόπτες μάρτυρες στο GRTimes.gr η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ ήταν άμεση στο σημείο, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και προσαγωγή των δύο ατόμων, από τους οποίους ο ένας φέρεται πως είναι ο ανήλικος που είχε διαφύγει τον Απρίλιο από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων.

Πηγή: grtimes.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου