ΤΟΠΙΚΑ

Προκήρυξη μόνιμων και επικουρικών θέσεων γιατρών στο Αχιλλοπούλειο και στα Κ.Υ. Βορείων Σποράδων

προκήρυξη-μόνιμων-και-επικουρικών-θέ-890938

Με την υφυπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα είχε σήμερα το πρωί επικοινωνία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε ότι προκηρύσσονται έξι μόνιμες θέσεις γιατρών στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου και στα Κέντρα Υγείας Βορείων Σποράδων.

Συγκεκριμένα, προκηρύσσονται οι εξής θέσεις:

  • Επιμελητή Β’ Παθολογίας στο Αχιλλοπούλειο Γ.Ν. Βόλου
  • Επιμελητή Β’ Καρδιολογίας Αχιλλοπούλειο Γ.Ν. Βόλου, με εμπειρία στην επεμβατική καρδιολογία
  • Διευθυντή ΕΣΥ Καρδιολογίας στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου
  • Διευθυντή ΕΣΥ Παιδιατρικής και Γενικής Ιατρικής στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου
  • Διευθυντή ΕΣΥ Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και
  • Διευθυντή Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου.

Επίσης, η υφυπουργός Υγείας ενημέρωσε ότι υπέγραψε χθες την πλήρωση θέσης επικουρικού ορθοπεδικού γιατρού για το Νοσοκομείο Βόλου, ικανοποιώντας αίτημα της διοίκησης του Αχιλλοπούλειου, αλλά και των μόνιμων ορθοπεδικών, προκειμένου να ενισχυθεί η Ορθοπεδική Κλινική, η οποία δέχεται μεγάλη πίεση.

Τέλος, η υφυπουργός Υγείας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος συμφώνησαν ότι η στελέχωση των μονάδων υγείας θα επιτευχθεί στο μέγιστο βαθμό με τον διαγωνισμό μαζικών προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών. Επ’ αυτού, η κ. Γκάγκα ενημέρωσε τον Χρ. Μπουκώρο ότι στις 12 Αυγούστου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την κατάθεση φακέλων των γιατρών που ενδιαφέρονται να στελεχώσουν το ΕΣΥ και τα προσωρινά αποτελέσματα εκτιμάται ότι θα εκδοθούν περί τα τέλη του 2022.

Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την κατάθεση των φακέλων νοσηλευτικού προσωπικού. Υπολογίζεται ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών θα ξεπεράσουν τις 4.000.

Ο βουλευτής Μαγνησίας ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την υφυπουργό Μίνα Γκάγκα και υπογράμμισε ότι ο μεγάλος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ θα δώσει οριστική λύση στην ενίσχυση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου