ΤΟΠΙΚΑ

Δυάρια ακόμη και 500 ευρώ τον μήνα στον Βόλο!

δυάρια-ακόμη-και-500-ευρώ-τον-μήνα-στον-βό-891222

Ακόμη και στα 500 ευρώ τον μήνα νοικιάζονται δυάρια στον Βόλο για τη στέγαση φοιτητών, από γονείς που επιθυμούν τα καλύτερα για το παιδί τους, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Γενικότερα, τα δύο τελευταία χρόνια, οι τιμές των ενοικίων σε γκαρσονιέρες και δυάρια έχει εκτοξευτεί στα ύψη, σύμφωνα με την υπεύθυνη του μεσιτικού γραφείου New Age Real Estate, Ρία Σκούρτη Σταυροπούλου και αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν υπάρχει επάρκεια σε διαμερίσματα για την κάλυψη των αναγκών σε επίπεδο φοιτητικής στέγης.

Οπως σημειώνει η ίδια και φέτος, εκτιμάται ότι αρκετοί φοιτητές θα μείνουν ακάλυπτοι στεγαστικά, καθώς δεν θα βρίσκουν διαμερίσματα να νοικιάσουν. «Πέρυσι, είχαμε περιπτώσεις γονέων που νοίκιαζαν διαμερίσματα Airbnb για τα παιδιά τους ή πλήρωναν ξενοδοχείο και μέχρι τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο αναζητούσαν διαμέρισμα. Αλλοι φοιτητές από κοντινές πόλεις της Θεσσαλίας, όπως τα Τρίκαλα και οι Λάρισα, αναγκάζονταν να πηγαινοέρχονται για τα μαθήματά τους ακριβώς επειδή δεν έβρισκαν διαμέρισμα για να μείνουν», αναφέρει η κ. Σκούρτη – Σταυροπούλου.

Όπως σημειώνει, ακόμη και με την ανοικοδόμηση που υπάρχει, δεν καλύπτεται η αυξημένη ζήτηση. «Οι νεοαναγειρόμενες οικοδομές δεν έχουν προλάβει να ολοκληρωθούν», παρατηρεί, ενώ όπως επισημαίνει, ιδιοκτήτες υφιστάμενων διαμερισμάτων πιάστηκαν απροετοίμαστοι με τον χρόνο ανακοίνωσης των βάσεων των σχολών και των τελικών αποτελεσμάτων των πανελλαδικών. «Πολλοί δεν έχουν προλάβει να ανακαινίσουν, όπως ήθελαν, ή να βάψουν τα διαμερίσματα, τα οποία δεν διαθέτουν προς ενοικίαση. Θα βγουν στο ενοίκιο προς τα τέλη Αυγούστου έως αρχές Σεπτεμβρίου», αναφέρει η κ. Σκούρτη Σταυροπούλου.

Αυτή τη στιγμή, οπότε και η αναζήτηση φοιτητικής στέγης κορυφώνεται για τους επιτυχόντες σε τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, υπάρχουν δύο κατηγορίες γονέων. Εκείνοι που αναζητούν γκαρσονιέρες και δυάρια και διαθέτουν μάξιμουμ 280- 300 ευρώ για τον πρώτο τύπο και 300 έως 350 ευρώ για τον δεύτερο τύπο διαμερίσματος. Υπάρχουν όμως και γονείς που δέχονται να καταβάλλουν ενοίκια ακόμη και 500 ευρώ (!) για ένα δυάρι, «αρκεί να έχει ανέσεις και να είναι καλαίσθητο, όπως το περιβάλλον που μεγάλωσε το παιδί».

Σύμφωνα με την κ. Σκούρτη, γενικότερα, οι τιμές των ενοικίων στον Βόλο, έχουν εκτοξευτεί. Μία γκαρσονιέρα που το 2020 νοικιάζονταν κατά μέσο όρο 250 – 270 ευρώ πλέον νοικιάζεται προς 350 έως 380 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ ένα δυάρι που το 2020 νοικιάζονταν κατά μέσο όρο 350 ευρώ σήμερα αγγίζει ακόμη και τα 500 ευρώ. Πρόκειται για διαμερίσματα που διαθέτουν αυτονομία θέρμανσης με φυσικό αέριο, είναι είτε ανακαινισμένα είτε σε νέες οικοδομές και καλαίσθητα.

«Στη διατήρηση της τιμής των ενοικίων σε υψηλά επίπεδα, μερίδιο έχουν, άθελά τους, και γονείς οι οποίοι δέχονται να καταβάλλουν τα υψηλά τιμήματα, με αποτέλεσμα να παγιώνεται μία κατάσταση», παρατηρεί η κ. Σκούρτη Σταυροπούλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου