ΤΟΠΙΚΑ

Στον τουρισμό ποντάρει η αγορά

στον-τουρισμό-ποντάρει-η-αγορά-891334

Χωρίς ικανοποιητική επισκεψιμότητα συνεχίζονται στην εμπορική αγορά του Βόλου οι εκπτώσεις, παρά τα υψηλά ποσοστά προσφορών και την ποιότητα των προϊόντων, στις οποίες ο εμπορικός κόσμος είχε εναποθέσει τις ελπίδες του για τόνωση των αγορών.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Αποστόλης Οντόπουλος λέει πως υπάρχει κίνηση στα καταστήματα, όμως οι προσδοκίες που είχαν οι έμποροι την άνοιξη δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη.

«Με βάση τις προβλέψεις για τον τουρισμό θεωρούσαμε πως θα είχαμε ένα ικανοποιητικό καλοκαίρι με τζίρους. Δυστυχώς, όμως, οι τουρίστες, το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να φαίνονται στην αγορά», σημειώνει.

Ο κ. Οντόπουλος λέει πως δεν θα μπορούσε να είναι η κατάσταση διαφορετική. «Η πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών έδειξε πως το 61% των καταναλωτών έχει μειώσει σημαντικά τις αγορές του σε είδη τροφίμων, το 75% έχει δηλώσει ότι έχει αναβάλει τις αγορές του για προσωπικά αντικείμενα όπως ρούχα και οικιακά είδη και το 41% αποφεύγει να κάνει αγορές, προκειμένου να έχει χρήματα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ολα αυτά, βέβαια, προέρχονται από την πίεση που δέχονται τα νοικοκυριά από τις ανατιμήσεις των προϊόντων και από την αύξηση του ενεργειακού κόστους και γενικότερα της ακρίβειας. Με δεδομένο το κλίμα οικονομικής αστάθειας που επικρατεί δεν μπορούν να γίνουν θαύματα μέσα σε μία καλοκαιρινή περίοδο», σημειώνει.

Επισημαίνεται, πως τη δεδομένη χρονική περίοδο υπάρχουν πολύ υψηλά ποσοστά εκπτώσεων που φθάνουν και το 70%, τα οποία, όπως επισήμανε ο κ. Οντόπουλος, είναι πολύ καλά σε σχέση με την ποιότητα των διάφορων καταναλωτικών ειδών. Οι θερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν στις 11 Ιουλίου.

«Η αλήθεια είναι ότι ο τουρισμός στην εμπορική αγορά του Βόλου άργησε να κάνει την εμφάνισή του, καθώς από τις 15 Ιουλίου και μετά άρχισε να αντιστρέφεται το κλίμα και να βλέπουμε επισκεψιμότητα στα καταστήματά μας. Το γεγονός αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία ότι το επόμενο διάστημα θα είναι καλύτερο», προσθέτει ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου