ΤΟΠΙΚΑ

Ηχηρή παραίτηση Μάνδρου

ηχηρή-παραίτηση-μάνδρου-891388

Ο επικεφαλής των κλινικών covid που κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων της πανδημίας κατέθεσε ψυχή και καρδιά στη διαχείριση των ασθενών με κορονοϊό υπέβαλε παραίτηση. Ο Χαράλαμπος Μάνδρος αποφάσισε να αποχωρήσει από το «τιμόνι» των κλινικών κορονοϊού, αλλά και από τη Β’ Παθολογική Κλινική. Θα παραμείνει ως Επιμελητής γιατρός στη Β’ Παθολογική, δίχως, όμως να κατέχει διευθυντική θέση.

Η απόφασή του είναι οριστική και αμετάκλητη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα απασχόλησε χθες και το ΔΣ του Νοσοκομείου που συνεδρίασε για διάφορα ζητήματα, με τις πληροφορίες να λένε ότι η διοίκηση δεν προτίθεται να κάνει αποδεκτή την παραίτηση.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Μάνδρος οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση μετά από διχογνωμία που προέκυψε με την Ιατρική Υπηρεσία, αναφορικά με τη λειτουργία των παθολογικών κλινικών σε συνδυασμό με τα covid και τα non covid περιστατικά.

Οι πληροφορίες θέλουν να διαφώνησε με την επικεφαλής της Ιατρικής Υπηρεσίας Αντιγόνη Καραθάνου και τον διευθυντή της Α’ Παθολογικής Κλινικής Δημήτρη Καψαλά, στον σχεδιασμό αντιμετώπισης και ανταπόκρισης των γιατρών στο νέο πλήθος περιστατικών κορονοϊού και στην ταυτόχρονη λειτουργία των κλινικών που υποδέχονται περιστατικά που δεν σχετίζονται με τον covid.

Η πρόταση που κατέθεσε η Ιατρική Υπηρεσία και έγινε αποδεκτή τελικά από τη διοίκηση του νοσοκομείου δεν βρήκε σύμφωνο τον κ. Μάνδρο, ο οποίος, σημειωτέον βρίσκεται σε ολιγοήμερη άδεια. Οι αντιπροτάσεις που έκανε ο ίδιος, σύμφωνα με την Ιατρική Υπηρεσία, είναι ανέφικτο να εφαρμοστούν και έτσι επήλθε η «ρήξη».

Η λύση που προκρίθηκε προβλέπει τη λειτουργία δύο τμημάτων νοσηλείας ασθενών covid (Α και Β Παθολογική), όπου θα εισάγονται οι ασθενείς από την Α’ Π ή τη Β’ Π αντίστοιχα, αναλόγως ποια κλινική εφημερεύει την ημέρα εισόδου του ασθενούς. Αντίστοιχα, ασθενείς που ανευρίσκονται θετικοί μετά την εισαγωγή, θα κατανέμονται αναλόγως με το ποια κλινική εφημερεύει την ημέρα διάγνωσης. Για τους ασθενείς που εισάγονται από κλινική του Νοσοκομείου (μη παθολογική) και βεβαιώνονται θετικοί, θα υπάρχει υποχρέωση των αρχικά θεραπόντων ιατρών (ΩΡΑ, Ορθοπεδικών, Χειρουργών, Καρδιολόγων, κ.λ.π.) να συνεχίσουν την καθημερινή παρακολούθησή τους, ασχέτως, του χώρου που βρίσκονται οι ασθενείς (δηλαδή σε μία κλινική (covid), καθώς εξακολουθούν να είναι θεράποντες ιατροί αυτών των ασθενών μέχρι την ήμερα που οι ασθενείς θα έπαιρναν εξιτήριο από την κλινική τους αν δεν ήταν θετικοί.

Ο κ. Μάνδρος που ρωτήθηκε σχετικά από το www.taxydromos.gr δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για την παραίτησή του, ούτε για τους λόγους που οδηγήθηκε σε αυτή.

Ωστόσο η απόφασή του είναι φυσικό να έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση, καθώς πρόκειται για έναν επιστήμονα που έχει συνδέσει το όνομά του με τη διαχείριση της πανδημίας και έβαλε «πλάτη» σε μία πολύ δύσκολη περίοδο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου