ΤΟΠΙΚΑ

Προφυλακίστηκε ο υποπυραγός: Η απολογία – σοκ του αξιωματικού

προφυλακίστηκε-ο-υποπυραγός-η-απολογ-891431

Προφυλακιστέος μέχρι τη δίκη κρίθηκε ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής που συνελήφθη την Κυριακή από αστυνομικούς του Τμήματος Σκιάθου. Ο 39χρονος, ο οποίος κατηγορείται για παραγωγή και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας από πρόσωπο που τον εμπιστευόταν να τη φυλάει, ανήλικης κάτω των 12 ετών, απολογήθηκε χθες στην αναπληρώτρια ανακρίτρια Βόλου.

Ο πυροσβέστης αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες, υποστήριξε πως όλα έγιναν επειδή η σύντροφός του, τον ζηλεύει παθολογικά και ισχυρίστηκε πως εκείνος το μόνο που ήθελε ήταν να προστατέψει τα παιδιά. Η απολογία του ωστόσο έπεσε σε αντιφάσεις, με τον εθισμό που, όπως είπε ο ίδιος, έχει στο ιντερνετικό σεξ και την παρηγοριά που βρίσκει σε φωτογραφίες με ανήλικα κορίτσια με ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια που έχει καημό να αποκτήσει για εγγόνια η μητέρα του, αλλά ο ίδιος δεν τα έχει καταφέρει.

Παράλληλα, η έρευνα των δικαστικών αρχών συνεχίζεται για τυχόν άλλες αξιόποινές πράξεις του κατηγορούμενου, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να εξεταστούν από ψυχολόγο η σύντροφός του και οι κόρες της, ηλικίας 10 και 12 ετών.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες στις 11:00, συνοδεία αστυνομικών, στα δικαστήρια Βόλου. Στην πολύωρη απολογία του που διήρκεσε μέχρι τις 15:30 ήταν μόνος του, χωρίς να έχει δίπλα του κανένα συγγενικό πρόσωπο. Ολες αυτές τις ώρες μόνο ένας πυροσβέστης τον αναζήτησε, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, του παρέδωσε το έγγραφο του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος με το οποίο τίθεται σε διαθεσιμότητα.

Η σύντροφός του δεν ήταν επίσης στα δικαστήρια Βόλου. Εκπροσωπήθηκε όμως από δικηγόρους. Από κοινού με τον πρώην σύζυγό της άσκησαν μέσω νομικών παράσταση πολιτικής αγωγής. Οι Σάκης Κοκκίνης και Γιάννης Μηλίνης ζήτησαν να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του κατηγορούμενου προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Εχει «χειριστική» συμπεριφορά

Η πολιτική αγωγή ισχυρίζεται ότι ο 39χρονος λειτουργούσε με χειριστικές συμπεριφορές απέναντι στα παιδιά. Δέκα μόλις μήνες ήταν η διάρκεια της σχέσης του με την 32χρονη και είχε καταφέρει ήδη να αποσπάσει την εμπιστοσύνη των παιδιών τα οποία τον αποκαλούσαν «μπαμπά». Ο πρώην σύζυγός της συντρόφου συμβούλευε τακτικά τη μητέρα να προσέχει τον αξιωματικό.

Ο κατηγορούμενος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είχε στο παρελθόν σχέσεις και με άλλες γυναίκες παντρεμένες, που έχουν μικρά παιδιά.

«Με ζηλεύει υπερβολικά», λέει ο κατηγορούμενος

Αρνούμενος τις κατηγορίες, ο αξιωματικός απέδωσε την καταγγελία της συντρόφου του στην παθολογική ζήλια που έχει για εκείνον. Ο ίδιος ήθελε να αποκτήσει παιδιά με τις προδιαγραφές που θέλει η μητέρα του, με ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια. Γι’ αυτό τον λόγο, όπως υποστήριξε, είχε τις φωτογραφίες στο κινητό του με τα ανήλικα κάτω των 15 ετών. Βρίσκει παρηγοριά και ξεχνάει τον καημό της μητέρας του.

Σχετικά με τις φωτογραφίες της 10χρονης κόρης της συντρόφου του, στις οποίες η ανήλικη φαίνεται να κοιμάται στο κρεβάτι με σορτς και στη μία από αυτές ο φακός εστιάζει σε επίμαχο σημείο, ο 39χρονος είπε πως τις τράβηξε για να την προστατέψει. Η σύντροφός του κάνει στο σπίτι αποτρίχωση σε άνδρες. Ο ίδιος τράβηξε τις φωτογραφίες για να της αποδείξει πως δεν είναι σωστό να είναι ντυμένα έτσι τα παιδιά ανάμεσα σε άνδρες.

Επικαλέστηκε εθισμό στο ιντερνετικό σεξ

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως έχει εθισμό στο ιντερνετικό σεξ, πως επισκέπτεται σελίδες ενηλίκων και στο παρελθόν συμμετείχε σε παιχνίδι κάνοντας διάφορους ρόλους και στο πλαίσιο αυτό έχει υποδυθεί και τον ανήλικο. Ζήτησε μάλιστα βοήθεια για να απεξαρτηθεί από τον εθισμό αυτόν.

Υπό την πίεση της κοινής γνώμης η προφυλάκιση

Η συνήγορος υπεράσπισης Πένυ Μαρκοπούλου, σε δηλώσεις της μετά την απόφαση προσωρινής κράτησης του αξιωματικού δήλωσε πως θα προσβάλει την απόφαση προφυλάκισης. Η συνήγορος υποστήριξε πως η προσωρινή κράτηση έγινε υπό την πίεση της κοινής γνώμης.

«Αρνούμαστε την κατηγορία. Η δικογραφία δεν περιέχει πληθώρα υλικού παιδικής πορνογραφίας, όπως έχει αφεθεί να εννοηθεί. Μιλάμε για 2-3 φωτογραφίες οι οποίες δικαιολογούνται και όχι για άλλο υλικό, ούτε για σκληρούς δίσκους. Υπάρχει αντίλογος σε όλη την κατηγορία και θα προσβάλλουμε το ένταλμα της προσωρινής κράτησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η καταγγελία

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση έφθασε στις αρχές μετά από την καταγγελία της συντρόφου του αξιωματικού. Η καταγγελία έγινε την Κυριακή, όταν η 32χρονη ανακάλυψε στο κινητό του πυροσβέστη τις φωτογραφίες με την κόρη της. Φέρεται να κατέθεσε πως η 10χρονη πριν λίγες ημέρες της είχε αναφέρει ότι ο αξιωματικός του ΠΣ σύντροφός της, ενώ η ίδια απουσίαζε, την είχε πάρει αγκαλιά, την οδήγησε στο κρεβάτι τους και κοιμήθηκαν μαζί.

Η μηνύτρια καταγγέλλει πως ο κατηγορούμενος έχει μεγάλη επιρροή στα παιδιά της και ότι η μεγαλύτερη κόρη της είναι ερωτευμένη μαζί του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου