ΤΟΠΙΚΑ

Κλαίει 15.000 ευρώ Βολιώτισσα ξενοδόχος

κλαίει-15-000-ευρώ-βολιώτισσα-ξενοδόχος-891600

Θύμα απάτης έπεσε 49χρονη ξενοδόχος από τον Βόλο, η οποία ζημιώθηκε με συνολικό ποσό 15.000 ευρώ μετά από «μαϊμού» κράτηση δωματίου που υποτίθεται πως αφορούσε σε προϊστάμενο Υπηρεσίας της Αστυνομίας.

Ολα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο, όταν άγνωστος δράστης, της τηλεφώνησε στο κινητό της τηλέφωνο και είπε πως είναι υπάλληλος της Αστυνομίας και ότι έχει εντολή από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας του να κλείσει ένα δωμάτιο για δύο βράδια.

Η επιχειρηματίας προθυμοποιήθηκε να τον εξυπηρετήσει. Ο απατεώνας της ζήτησε τους κωδικούς από τις κάρτες της για να κάνει κατάθεση των χρημάτων και η ξενοδόχος τους έδωσε καλοπροαίρετα.

Πιστεύοντας πως το τηλεφώνημα έγινε από υπάλληλο της Αστυνομίας, δεν της πέρασε από το μυαλό πως στην πλάτη της στηνόταν απάτη.

Μάλιστα, έδωσε και τον κωδικό ασφαλείας που της έστειλε η Τράπεζα για την ανάληψη χρημάτων, όταν ο επιτήδειος της τηλεφώνησε με περίσσιο θράσος για να τον ζητήσει.

Σε λίγη ώρα, τα χρήματα της ξενοδόχου έκαναν φτερά από τον λογαριασμό της. Η ίδια συνειδητοποίησε την απάτη όταν ενημερώθηκε από την Τράπεζά της για τη μεταφορά του ποσού.

Κανένας αστυνομικός δεν επισκέφτηκε το ξενοδοχείο της για να διαμείνει, ενώ ο επιτήδειος που επικοινώνησε μαζί της δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά της.

Μετά την καταγγελία η Αστυνομία διαπίστωσε πως η ανάληψη των χρημάτων έγινε από άγνωστο άτομο, το οποίο διαμένει στην Ελλάδα.

Η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία παρενέβη. Η Εισαγγελία Βόλου ζήτησε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες και να ξεσκεπάσει την ταυτότητα του κατόχου του λογαριασμού από τον οποίο έγινε η ανάληψη των χρημάτων.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θα γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου για την εξιχνίαση της απάτης που ζημίωσε με χιλιάδες ευρώ την επιχειρηματία μέσα σε λίγα λεπτά. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα ληφθεί κάθε χρήσιμο στοιχείο για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Επισημαίνεται πως η Ελληνική Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμό επανειλημμένως για απάτες σε βάρος ξενοδόχων, με το πρόσχημα κράτησης δωματίων σε αστυνομικούς. Κατά κύριο λόγο τα τηλεφωνήματα – απάτη γίνονται σε επιχειρηματίες στα νησιά των Σποράδων και στο Πήλιο. Ομως, τώρα φαίνεται πως στο στόχαστρο των απατεώνων έχουν μπει και οι ξενοδόχοι του Βόλου εν μέσω της θερινής σεζόν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου